lauantai 13. lokakuuta 2012

Karvakaverukset

Edellisen postauksen nalle sai puuttuvat osansa ja kaverikseen kissan. Vaaleanpunaiset ja -siniset osat on tehty virkkaamalla Lidlin virkkauslangasta, joka minusta on virkkauslangan nimikkeellä kulkevaksi paksua. Virkkasin muistaakseni 2,25 koukulla, ja pinnasta tuli sopivan napakkaa vanulla täytettäväksi. Karvalanka on jotain ulkolaista halpalankaa, en edes muista nimeä. Karvaiset osat olen tehnyt neulomalla. Noin pörröisen langan virkkaaminen voisi olla haastavaa, pinnasta on nimittäin lähes mahdoton erottaa silmukoita. Toisaalta kavennusten ja levennysten paikalla ja tekniikalla ei ole juuri väliä, kunhan ovat edes likimain oikealla seudulla. Silmät näkyvät tässä kuvassa vähän huonosti, niiden virkaa toimittavat napit.
 Molemmat on aloitettu jaloista, lisätty jalkoväliin muutama silmukka ja jatkettu sitten vartalo. Nalle istuu, peppu on tehty tiimalasikantapään ohjetta mukaillen. Toimii, usko pois! Vartaloa tein kainaloihin asti, sitten tein kädet. Yhdistin kädet ja vartalon ja tein olkaseudulle raglankavennuksia, nallelle tiukemmin (kädet osoittavat sivulle) ja kissalle harvemmin (kädet enemmän alaspäin). Käsiä, jalkoja ja häntiä olen täyttänyt sitä mukaa kuin ne ovat edenneet. Vartalon täytin ennen kuin kaula meni liian kapeaksi. Pää syntyi kaulan jälkeen silmukoita lisäämällä ja myöhemmin taas kaventamalla. Masut, korvat ja nenät on tehty erikseen ja ommeltu paikoilleen.
 Pitsineuletakki valmistui jo aikaisemmin, on vaan jäänyt kuvaamatta. Se on tehty Lidlin "Lima"-nimisestä puuvillalangasta. Etsiskelin takkiin sopivaa ohjetta, huonolla menestyksellä. Taitaa olla vähän harvinainen paksuus. Aikani etsiskeltyäni päädyin jälleen kerran suunnittelemaan mallin itse. Tuumasin, että kun en kuitenkaan löytänyt juuri tämän paksuiselle langalle sopivaa ohjetta, samalla vaivalla, kun muutan jonkin mallin sopivaksi, teen myös oman mallin. Lankaa oli vain 400 grammaa, joten halusin sellaisen mallin, joka joustaa lankamäärän mukaan. Käytännössä siis ylhäältä alas neulottavan.
Pitsitakki on aloitettu niskasta, raglanlisäyksiä tein 8 s joka toinen krs kunnes korkeutta ja leveyttä oli riittävästi. Sen jälkeen muutama lisäsilmukka kainaloon, hihat ja pääntielle pieni kaulus. Lopulla lankaa teinkin sitten miehustaa niin pitkästi kuin lankaa riitti. Tästä tuli ihan kiva, on jo testattu käytännössä. Tämä puuvillalanka on aika kovaa neulottavaa. Sen vuoksi valitsin mallineuleeksi pitsineuleen ja vähän reilunpuoleiset puikot. Valmiista neuleesta tuli mukavan oloinen, ei ollenkaan kova ja jäykkä.

Ei kommentteja: