tiistai 18. syyskuuta 2012

Reissuneuleita ja vähän muitakin

Ilosilmukka kävi pesueineen ruskaretkellä Enontekiöllä. Ruska oli ihan hyvä tänä vuonna ja kelitkin kohtuulliset. Sateli vähän vettä, välillä rakeitakin, mutta saatiin myös auringonpaistetta.
 
 Olimme kämpällä viikon, tössöteltiin pihassa ja köllöteltiin mökissä. Isäntä kopisteli pihaan tällaisen pöntön. Mikä se siinä?
 Sehän on kiuas, sauna puuttuu vielä ympäriltä. Kiukaan lämmetessä Isäntä kopisteli saunaan kehikon ja lauteet. Sitten vain pressu koko komeuden päälle ja saunomaan. Tällä kertaa löylyt jäivät vähän vaisuiksi, seuraavalla kerralla tiedetään lämmittää kiuasta kovemmin. Tässä kunnossa sauna jäi odottamaan talvea. Toivottavasti löytyy samassa kunnossa, kun seuraavan kerran mennään kämpälle.
 Reissuevääksi otin pari kerää seiskaveikkaa, ajatuksena saada aikaan edes yhdet miesten sukat. Ja valmistuivathan ne. 100 gramman kerä riitti justiin, aivan pieni nökkönen jäi yli.
 Kirjoneulekuvio on muokattu vanhan kirjontakirjan kirjontakuvioista.
 Harmaat naisten sukat valmistuivat jo ennen reissua. Punainen lintukuvio on samasta kirjontakirjasta. Tumman harmaat kirjoneuleraidat on omasta päästä. Nämä sukat saivat nimekseen Lintuset.
 Pojalle tein pikaisesti pipon, väri on riittävän ei-värikäs, malli ihan simppeli 2o 2n -joustinneule ja kavennukset loppuun. Lanka on jotain nirskin-narskin-akryyliä, puikot taisi olla 3,5mm. 50 rgamman kerä riitti melkein, pari viimeistä kerrosta jouduin tekemään muulla langalla. Se ei onneksi erotu pahasti. Tarkoitus oli tehdä sellainen pipo, joka mahtuu tarvittaessa kypärän alle.

Ei kommentteja: