lauantai 1. syyskuuta 2012

Pieniä väkerryksiä

Mökillä on ylitarjontaa männynkävyistä. Tyttöjen kanssa kerättiin enimmät kävyt pihasta pois. Kuljetin yhden sangollisen kotiin askartelumateriaaliksi. Kotona ympäristön metsät ovat kuusivaltaisia, männynkäpyjä ei noin vain ole tarjolla. Ensimmäisestä käpyaskartelusta tuli tällainen:
 Pohjaksi kieputin muutamasta pajunvarresta ohuen kranssin. Sitten vaan kävyt kuumaliimalla kiinni kranssiin, ja lopuksi kerros valkoista spraymaalia. Useammalla kerroksella kranssista olisi saanut valkoisemman, mutta tämän ensimmäisen jätän näin.
 Viime silaukseksi suihkutin kranssin päälle sprayliimaa ja ripottelin valkoista kimalletta. Vähän piti saada glitteriä tähän työhön. Kranssi roikkuu nyt tuolla etuoven vieressä koekäytössä. Jos se kestää ulkoilmaa hyvin, teen näitä vielä lisää. Arvelisin, että heikoin kohta on joko kuumaliiman tarttuvuus pajuun tai pajun kuori. Tähän aikaan vuodesta kun pajun kuori ei ole kovin lujasti kiinni. Nythän ei ole mikään pajunkorjuuaika.
 Pupu sai pari viikkoa sitten sukat tunikasta ylijääneestä Miamista.
Samalla vauhdilla tein sukat myös Pupun kahdelle serkkutytölle. Pienimmät on tarkoitettu yksivuotiaalle, isommat neljä- ja viisivuotiaille.

Ensimmäinen lomaviikko on mennyt liesutessa pitkin kyliä. Kesän työputken jälkeen on ollut hoitamattomia asioita melkein koko viikoksi. Tilkkupajalla olen sentään ehtinyt istua, koulutyöt taas ovat jääneet luvattoman vähiin. Hyi, tuhma Ilosilmukka. Yritän parantaa tapani ensi viikolla.

Ei kommentteja: