tiistai 17. heinäkuuta 2012

Lisää pikkuvirkkuita ja askarteluja

Keittiön pöydällä korppupurkin virkaa hoitaa vanha, kahden litran vetoinen lasitölkki. Tölkki on sen niin mukavan kokoinen, että oikean merkkiset korput mahtuvat sinne poikittain, reilu puoli pussillista kerrallaan. Tölkistä puuttuu kansi, olisikohan ruostunut ja heitetty pois. Korppupurkissa kannen puuttuminen ei niin nuukaa ole, korput pitävät ilmavasta säilytyksestä.
Virkkasin ohuehkosta virkkauslangasta pikkuliinan purkin kanneksi. Malli on tuttu tähtimalli, tähän otin ohjeen Mary Oljen kauneimmat käsityöt -kirjasta, käyttötarkoituksen mukaan soveltaen.
Tarkoitus oli, että keskiosa olisi niin tiivis, että ei kärpäset pääse lentämään purkkiin ja reuna taas niin löysä, että liina asettuu kauniisti purkin päälle. Pujotin lankaan helmiä, jotka sitten sirottelin reunukseen painoksi. En vain osannut päättää, laittaisinko vihreitä, turkooseja vai ruskeita helmiä. Näin siinä sitten kävi.
Liina istuu purkin päälle hyvin, se on juuri sopivan kokoinen ja helmet pitävät reunan hyvin alhaalla. Onhan tämä yltiöromanttinen, mutta menköön nyt. Ei näitä kovin montaa ole tarkoitus keittiöön sirotella.
Edellisen postauksen pahvipurkit saivat nurkkiinsa vähän lisää väriä. Nyt ne taitavat olla valmiita, luulisin ainakin.

Purkit saivat kaverikseen kenkälaatikon.
Laatikko on maalattu sillä samaisella seinämaalilla. Kannen päällystin decoupagelakalla ja serveteistä revityillä suikaleilla. Ja tämä oli sitten ensimmäinen kerta, kun käytin ko. lakkaa servetteihin, mihin se on tarkoitettu. Aikaisempia projekteja löytyy täältä ja täältä.
Samalla tekniikalla kiinnitin kanteen vanhan kiiltokuvan. Pariskunnan isäntä oli jo vähällä menettää päänsä, nyt pää ainakin pysyy paikallaan. Ei enää giljotiini uhkaa. Kenkälaatikoiden tuunaaminen on sen verran mukavaa hommaa, että voisin vaikka Tipun kanssa tuunata vielä loputkin nurkissa pyörivät laatikot paraatikuntoon. Ja saahan noita laatikoita lisää hakemalla kenkäkaupasta, jos omat nurkat tyhjenee.

Puikoilla on jotain isompaa, moneen kertaan purettua ja taas uudelleen aloitettua. Saas nähdä, montako välityötä vielä ehdin tehdä ennen kuin se varsinainen keskeneräinen käsityö valmistuu.

Ei kommentteja: