lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pikkuvirkkuita ja askarteluja

Laitoin tässä vähän aikaa sitten itselleni pienen hyllykön käsityötarvikkeille. Etsiskelin muutamasta paikasta hyllykköön sopivia koreja tai rasioita, mutta en löytänyt mieleisiä. Päädyin etsimään kotoa tarkoitukseen sopivia laatikoita tuunattavaksi. Ensimmäinen pari uunista ulos!
 Nämä rasiat on tehty maitopurkista. Maalasin purkit pariin kertaan raksalta ylijääneellä seinämaalilla. (Juu, meiltä löytyy tätä nykyä ihan mukava varasto erilaisia maaleja.) Bonuksena seinämaalin käytössä on sekin, että rasiat ainakin sopivat sisustukseen.
 Pitsit virkkasin Suuren Käsityölehden heinäkuun numeron ohjeilla. Lehdessä näitä oli ommeltu kankaisten huivien reunoihin. Sitten vain reilusti decoupage-lakkaa pitsin alle ja varsinkin päälle. Olisihan nämä voinut ihan vain liimata, mutta tykkään nyt tällä kertaa tästä lakkapinnasta. Pitsin rakenne näkyy mukavasti lakasta läpi. Vahva lakkakerros myös tukevoittaa rasian reunaa huomattavasti.
 Toiseen rasiaan on meininki laittaa akuutisti käytössä olevat puikot ja koukut ennen kuin lajittelen ne taas paikoilleen. Toinen saa toimia roskiksena. Minähän en viitsi joka langanpätkää kiikuttaa roskiin sitä mukaan kuin niitä tulee.

Tyttöjen kanssa askarreltiin taas. Tai oikeastaan minä askartelin Tipun kanssa ja Pupu touhusi omiaan siinä vieressä. Taikalehden ideoilla mentiin tälläkin kertaa.
 Pupulle hämähäkki. Tipu ompeli tässä taannoin Pupulle punaisen hämähäkin. Hämähäkki kulkee nimellä Hämppis ja se kulkee myös Pupun mukana melkein joka paikassa. Pupun mielestä hämähäkin on nykyään muutenkin niin ihania, niin ihania. Meillä ei uskalla enää edes litata lattialla juoksevaa hämähäkkiä, jos Pupu on näkemässä. Päällystin pari kertakäyttölautasta silkkipaperiympyröillä, leikkasin kartongista yhden ison ja monta pientä ympyrää vartaloksi ja jaloiksi. Sen jälkeen kaikki osat liimalla yhteen ja hämähäkki roikkumaan seitistä. Pupu piirsi itse silmiin mustat osat.
 Tästä kuvasta näkee hämähäkin rakenteen paremmin. Hämähäkki laitettiin roikkumaan Pupun sängyn jalkopään päälle. Siinäpähän killuu. Niin ja Taikalehdessä oli kyllä tehty ihan muita eläimiä kuin hämähäkkejä.
Tipu teki itselleen turkoosin kalan. Yhden lautasen päällystäminen oli tytölle tarpeeksi. "Mä voisinkin laittaa tämän uimaan siihen turkoosille seinälle", tuumasi tyttö. Siinä se nyt uiskentelee.

Ei kommentteja: