keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lämmikettä Airalle

Aira-nukke sai lisälämmikettä. Pääsen minäkin näin osallistumaan Virkkausringin vauva-tempaukseen! Airan aikaisemmista vaiheista oli puhetta tuolla pari postausta aikaisemmin. Virkkasin myssyn ja nutun Novitan Tico ticosta. Onhan tuo sukkalanka vähän karkeaanpuoleista vauvalle, mutta tuskinpa Aira valittaa. Pupu valitsi turkoosin langan koristeeksi. Vähän ikävästi turkoosi osuus loppui jo ensimmäisessä hihassa ja loput nutusta tuli reunustettua tummanvihreällä. En viitsinyt kuitenkaan nukenvaatteiden takia ruveta purkamaan kerältä lankaa hukkaankaan.
 Myssyn tein ensin. Yritin tavata englanninkielistä virkkausohjetta ja pääsin sen verran alkuun, että tein myssyn takaosan suunnilleen ohjeen mukaan. Sitten tipahdin kärryiltä, enkä viitsinyt yrittää enää kiivetä takaisin. Valmiin myssyn kuva oli sen verran suttuinen, että siitäkään ei ollut apua. Loput setistä on siis sävelletty sitä mukaa kuin työ etenee. Niin tyypillistä! Siis voisi sitä kai joskus ihminen tehdä ohjeenkin mukaan, vai?!
 Tässä kuitenkin myssy takaa. Sinänsä aika hauska malli, kulkee ilmeisesti englanninkielisessä maailmassa nimellä "bonnet". Malli suo virkkaajalle hyvät mahdollisuudet keksiä kaikenlaista. Minä tein tuon takaraivon pyörylän jälkeen samaa simppeliä mallineuletta kuin nutussa ja kasvojen ympärille kunnon röyhelö.
Vielä tarkempi kuva nutun etumuksesta ja mallivirkkauksesta. Nutun aloitin pääntieltä, siitä leventäen kainaloon asti, kainaloon muutama lisäsilmukka, miehusta ja hihat. Etureunan napituslista valmistui samalla kuin pääntien röyhelöt ja viimeiseksi värilliset reunukset. Pupu määräsi kolme nappia. Jos joku ei vielä älynnyt, niin Pupu on kokolailla ominut Airan omakseen. Aira-nuken setti tuli tehtyä välityönä, nyt pääsen taas sen varsinaisen kutileeni kimppuun!

Ei kommentteja: