perjantai 17. helmikuuta 2012

Aurinkoa odotellessa

Tähän aikaan vuodesta Ilosilmukkaa tuppaa vaivaamaan valonkaipuu. Jotkut lähtevät etelänmatkalle hoitamaan tätä vaivaa, minä etsin voimavärejä käsitöihin. Kun aurinkoa ei kerran oikeasti näy, kompensoidaan sitä värikkäillä materiaaleilla!
 Näpräsin pari tähteä aulan ikkunaan, siihen auringonpuoleiseen, roikkumaan. Tähdet on tehty samalla Taikalehden mallilla, kuin aikaisemmin tekemässäni onnittelukortissa, vain isommista helmistä.
 Kolmaskin tähti odottelee viime silausta ja ripustamista.

Tilkkutyöt sopivat täydellisesti tällaiseen valonkaipuun itsehoitoon. Värejä saa yhdistellä ihan oman mielensä mukaan, pieni työ valmistuu nopeasti, ja sitten voi taas valita uudet värit. Ja ostaa kirppiksiltä lisää kankaita ;)
 Ompelukoneen päällä oleva liina on kasattu jojo-tekniikalla tehdyistä ympyröistä.
 Ympyrät tehdään leikkaamalla kankaasta pyöreä kappale, jonka reunoihin ommellaan rypytyslanka ja kiristetään. Minä käytin kattilan kantta kaavana ympyröitä piirtäessäni. Onnistuu muuten myös lapsilta. Tipu teki muffinin vaaleanpunaisesta kankaasta laittamalla vähän vanua täytteeksi ja liimaamalla punaisen napin koristeeksi.
Lopuksi ompelin yksittäiset ympyrät käsin yhteen. Jossain kirjassa olen nähnyt tällä tavalla tehdyn peiton. Eipä sellainen taida juuri lämmittää... Mutta onhan se toki kaunis! Tässä vielä kuva koko liinasta.
Tässä sitä suttaantuikin muutama tunti hyvää neulomisaikaa. Se täällä jo moneen kertaan mainittu isompi neuleprojekti on edelleen työn alla. Nyt ei ole suunnitelmissa enää välitöitä, jospa ensi viikoksi saisin senkin jo valmiiksi ja esittelyyn tänne. Katsotaan, katsotaan!

1 kommentti:

Viivu kirjoitti...

Ihana aurinko! Olen itse aloittelija helmien kanssa ja rohkeus riittää vasta muistivaijeriin. :) Aurinko ikkunalla piristää varmasti mieltä.