keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tossuja...

...tossujapa hyvinkin! Ensimmäinen pari näyttää hullusti erikokoiselta. Kyllä nämä ihan oikeasti ovat melkein saman kokoiset. Lanka on kaupan superwashia ja itsekehrättyä. En nyt tiedä, onko tämä oikein sallittua, mutta kehräsin mustat jämävillat yhteen valkoisten kanssa, joita minulla oli alun perinkin vain vähän, ja laitoin lisäksi vielä ruskeaa, jota onkin sitten enemmän. Kertasin langan kaksinkertaiseksi, toinen säie on sekavilloista, toinen ruskeasta.
 Neulomisen jälkeen huovutin tossut pariin otteeseen pyykinpesukoneessa, ennen kuin suostuivat huopumaan tarpeeksi. Siinä sivussa superwash-lankakin päätti huopua pikkuisen. Eri villojen käyttö samaan huovutettavaan projektiin ei tosin ollut kovin viisasta. Ne nimittäin huopuivat eri tavalla. Tämä homma meni "tulipahan kokeiltua, aina sitä viisastuu" -luokkaan!

Kehrääminen on jäänyt tauolle, enimmäkseen sen takia, että Ilosilmukkaa jo vuosia vaivannut rasitusihottuma kehittyi kokonaan uudelle tasolle tänä syksynä. Toinen kämmen ja sormet ovat niin hurjassa kunnossa, että en viitsi karstaamista edes yrittää. Siinä kun pitäisi pitää ihan tukevasti karstoista kiinni, eikä nahka tuon tyyppistä työtä kestä. Kysyä sopii, mitä työtä se sitten kestää :/ Lähete ihotautilääkärille lähti jo kuukausi sitten, ja aika meni ensi vuoden puolelle. Tänä vuonna voi joululeipomiset jäädä vähiin ja saattaa olla, että ostan laatikkososeetkin valmiina kaupasta...

Neulominen onnistuu jotenkin, kun oikea käsi on tolkullisessa kunnossa ja vasen käsi on puuvillahanskan suojassa. Kunhan puikot on tarpeeksi paksut, että ne ei yhtenään mene hanskasta läpi ja malli on tarpeeksi simppeli. Tämän tragedian seurauksena Ilosilmukka on pysytellyt tossulinjalla.
 Seuraavat tossut ovat kahdeksan neliön palatossut, naisten kokoa. Lanka on jotain Novitan lankaa, olisiko Jussia. Seiskaveikan paksuista kuitenkin.
Kolmannet tossut ovat palatossu-variaatio dominopaloista. Koko yrittää olla miesten, tiedä häntä sitten. Sen verran muhkuraiset dominoneliöistä tuli, että nämä tossu päätyivät kostutettaviksi. Voisin sanoa, että vanhassa vara parempi: perinteinen malli on mielestäni parempi kuin uusi.

Ei kommentteja: