lauantai 26. marraskuuta 2011

Kierrätysaskarteluja

Ihan oikeasti, jopa minusta on liian aikaista aloittaa jouluaskartelut ennen joulukuuta. (Joululahjapaja sen sijaan aloittaa toimintansa viimeistään syyskuulla, ettei tule kiire ja hoppu ja joulustressi.) Tälle pläjäykselle minulla on kuitenkin hyvä selitys: tuumattiin parin emännän kanssa, että tarvitsemme kylätalona toimivalle entiselle koululle lisää toimintaa ja päätettiin aloittaa harrastepiiri, jonka vetäjäksi tituleerataan Ilosilmukkaa. Ensimmäinen aihe on jouluaskartelut kierrätysmateriaaleista. Minä olen yrittänyt kulkea silmät ja mieli avoimina ja näperrellä mallikappaleita askarteluista. Mainitsen nyt vielä heti alkuun, että suurin osa malleista on varmaan vilahtanut jossain muodossa Taikalehden sivuilla viime vuosina.  
 Iso koristetähti: muropaketista leikattuja kartonkisuikaleita, sekalaisia nappeja ja kaapista löytynyttä punaista nauhaa sekä kullanväristä spraymaalia ja kuumaliimaa.
 Pieni koristetähti: tyhjä WC-paperirulla, kierrätyshelmi, narua sekä sitä samaa spraymaalia ja kuumaliimaa.
 Ruusu: kananmunakennoa, liimaa, hilettä, kultamaalia ja rautalankaa.
 Iso pallo: vanhoja joulukortteja, helmiä, rautalankaa, kuumaliimaa ja musta leimasintyyny.
Pieni pallo: samat materiaalit kuin isossakin, vähän vähemmän vain.

Semmoisia :) Yhteenvetona voisin tuumata, että kierrätysjouluaskartelijan paras ystävä on kullanvärinen (tai miksei hopeanvärinenkin) spraymaali. Sillä saa melkein mistä tahansa kierrätysmateriaalista jouluisen näköistä, helppo käyttää, kuivuu nopeasti eikä ole edes kallista.

Ei kommentteja: