lauantai 9. heinäkuuta 2011

Pakollista lomaa

Kotona on meneillään tämmöistä: 
 Yläkerran aulan ja kahden makuuhuoneen lattiat on lakattu. Kuva on otettu heti viimeisen lakkakerroksen vetämisen jälkeen, kiilto tuosta himmenee, kun lakka kuivuu. Muutamankymmenen lattianeliön liuoteohenteisen lakan kuivumisesta tulee sen verran tuikeat tuoksut, että lähdimme mökille evakkoon. Kulunut viikko on mennyt mökillä, kotona on käyty välillä vain lakkaamassa. (Mökillä näkyy muuten toimivan mokkula ilman lisäantennia, toisin kuin kotona.) Raksalta on siis ollut pakollisia lomapäiviä. Mökillä onkin sitten työllistänyt mukavasti anopin mansikkamaa, josta on saatu käydä hakemassa mansikat pois, nyt kun täällä ollaan. Melkein neljäkymmentä litraa on tähän mennessä pakastettu, keitetty hilloksi ja syöty. Kohta alkaakin olla ensi talven mansikat tallessa.

En viitsinyt raahata kotona kesken olevaa käsityötä mökille, otin vain pari kerää lankaa ja puikot. Tässä pieni maistiainen siitä, mitä siltä saralta on tulossa.
Pihakaluston virkaa toimittaneen pirtinkaluston hioin ja maalasin jo alkukesästä, taisin unohtaa vain blogata sen. Korjataan erehdys nyt.
Kalusto ei ole edes tarkoitettu ulkokäyttöön, ja lakkapinta oli muutaman ulkona vietetyn kesän jälkeen karmeassa kunnossa. Hionta ja maalaus ulkokäyttöön sopivalla maalilla korjasivat kaluston ulkonäköä huomattavasti.
Ihan ilman koristelua en malttanut kalustoa jättää. Pöydän kanteen läiskin vanhalla sablonilla muutamia kuvioita. Pöytää ei olla vielä ehditty juurikaan käyttää, ulkona on ollut joko kylmää tai hillittömästi syöpäläisiä. Nyt olosuhteet näyttäisivät kyllä oikein passeleilta!

Ei kommentteja: