torstai 28. heinäkuuta 2011

Mekkoja tytöille

Joskus keväällä ostin alennuskorista pussillisen Samosta, kun niissä oli niin herkulliset värit. Valitsin kutakin väriä kerän tai pari, yhteensä 11 kerää. Tytöt valitsivat sitten keristä mieleiset värit ja tikuttelin heille niistä mekkoset. Tässä Pupu on menossa poseeraamaan.
 Ja tässä jo asemissa. Mekot on neulottu ylhäältä alaspäin, aloitettu olkainten kärjistä, siis ensin takakappale tuohon kädentien alareunaan asti, sitten etukappale. Sen jälkeen yhdistin kappaleet pyöröpuikolle ja muutama sentti suoraa.
 Helmaan halusin reilusti leveyttä, joten lisäsin silmukan joka toisella kerroksella kahdeksassa kohdassa, siis kahdeksan silmukka joka toinen kerros.
 Tein molempia mekkoja rinnakkain, ja kun lanka alkoi käydä vähiin, päättelin helmat virkkaamalla kerroksen kiinteitä silmukoita puikolla oleviin silmukoihin. Sitten vielä pieni pitsi helmaa somistamaan.
 Tipun mekosta tuli tämän värinen, keltainen taitaa olla ainoa väri, jota on molemmilla.
 Kädentien kaitaleet on tehty samalla kuin muukin mekko, ei siis ompelua. Muotoilin kaiteleen lyhennetyillä kerroksilla kaarevaksi ja mekon etu- ja takakappaleet lisäämällä silmukoita molemmissa reunoissa. Siihen nähden, että tapani mukaan päästelin vaan menemään ja lisäilin ja lyhentelin kerroksia summassa, lopputulos on oikein onnistunut! Etu- ja takakappaleiden kädenteiden päät on silmukoitu yhteen, siinä oli mekon ainoat ompelemiset. Nyt onkin vaihteeksi puikoilla jotain ihan valmiista ohjeesta. Näin parempia ideoita odotellessa.
 Pupun rakas Inka-nalle oli rakastettu ruttuun. Reikiä oli useampia, eikä Inka enää oikein kelvannut viereen. Ompelin käsin tilkkukankaista paikat reikien päälle, kun en niitä oikein huomaamattomasti olisi osannut korjata. Inkasta tuli paikkoineen hauskan näköinen, kelpaa taas kainaloon.
Yläkerrassa alkaa olla sen näköistä, että kohta on lopetettava raksasta puhuminen. Tipu on nukkunut jo viikon omassa uudessa huoneessaan ja kellarin lastenhuone näyttää melko autiolta. Isäntä saa kohta meidän makkarin listoituksen ja kaappien asennuksen valmiiksi. Ehkä viikonloppuna päästään jo kantamaan meidän ja Pupun sängyt sinne. On siellä vielä kaikenlaista pientä puuhaa, Pojan huoneen pintakäsittelyt on kesken ja WC on vielä aloittamatta. Pitäähän sitä ihmisellä jotain projektia olla ;)

Ei kommentteja: