tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ehkä tämä talo joskus jopa valmistuu

Isännän kanssa ehdittiin rakennushommien välillä pitää yksi vapaapäiväkin. Käytiin tyttöjen kanssa Nokkakiven huvipuistossa Jyväskylän lähellä. Kiva reissu, keli ja palvelu oli loistavaa eikä liikaa tungosta.
Sirkusmaailmassa kannattaa ehdottomasti käydä, jos Nokkakiven suuntaan ajelee. Varsinkin lapsille löytyy mukavasti tekemistä ja miksei aikuisillekin. Tässä Tipu hienostelee prinsessapuvussa.
Edellisen postauksen unisukat ovat nyt valmiit. Lanka on aikaisemmasta projektista ylijäänyttä Novitan Wool Sävyä. Ikävästi näkyy nyppääntyneen jo lyhyen käytön jälkeen. Näissä ei nyppääntyminen tosin hirmuisesti haittaa, koska vedän nämä jalkaan pimeässä makuuhuoneessa ja aamulla taas riisun hämärässä.
Mallineule on tätä vanhaa koivunlehtimallia. Omasta päästä tämänkin kaivelin.
 Välityönä näpertelin vielä parin pannulappuja. Pannulapuissa on käytetty vuosikerta Floricaa, jota meni vähän yli kerä. Näistä tuli kyllä kauniit! Taidan antaa pois, kun itsellä ei ole välitöntä pannulappujen tarvista, eikä tuo sininen oikein lukeudu lempiväreihin.

Tässä vielä uusien pannulappujen esikuva. Nämä olen saanut Isännän mummolta joskus vuosia sitten. Ja käytetty on, kuten kuvakin kertoo. Malli on kaksinkertainen ja siten hyvin eristävä.

Isännän parin viikon "loma" on heittänyt raksaa eteenpäin aimo askeleen. (Loma on "loma", koska työpäivät raksalla ovat venyneet kohtuullisen pitkiksi. Onhan tuo ainakin erilaista kuin toimistotyö, ja kyllähän se työkin tekijäänsä kiitää...) Vintillä ollaan nyt listoitusvaiheessa. Lukuunottamatta Pojan makuuhuonetta ja WC:tä, jotka tehdään vasta sitten, kun muut tilat on saatu valmiiksi. Tuntuu ihmeelliseltä, että yläkerta alkaa lopultakin olla siinä kunnossa, että sinne saa alkaa kantaa tavaroita! Tiukan tuumailun jälkeen tulimme siihen tulokseen, että ainoat kaapit, jotka pitää ostaa, tulevat meidän makuuhuoneeseen. Selvitimme kaappien hintoja Ikealta ja paikalliselta puusepältä. Kaapisto maksaa saman verran molemmissa. Paitsi, että paikallinen puuseppä kasaa kaappirungot valmiiksi ja ensimmäiset kaapit saa päivän toimitusajalla. Eipä tarvinnut miettiä, kummasta otetaan. Tänä iltana on sitten tiedossa kaappien roudaamista yläkertaan!

Ei kommentteja: