torstai 29. lokakuuta 2009

Tossuja ja rakennusta

Puikoilta on jotenkin viime aikoina pullahdellut lisää palatossuja. Monen kokoisia ja värisiä. Ensimmäiset, jo aikaisemmin esitellyt tossut, tein ihan ohjeen mukaan. Sen jälkeen tein tossut niin, että kiinnitin saumat jo neuloessa. Ei sitten tarvinnut ommella jälkikäteen. Ensimmäisistä sillä lailla tehdyistä tossuista en sano mitään, mutta muissa saumat ovat oikein siistit.
Tässä vielä tossut rivissä. Pupukin toi omat tossunsa samaan kuvaan. Pohjista näkee, että tossut ovat olleet Pupulla ahkerassa käytössä! Kivoja tehdä, varsinkin, kun ei tarvitse ommella saumoja. Liikaa pääteltäviä langanpäitä kylläkin.
Maalasin keittiön välitilaan sablonilla lehtiä ja vapaalla kädellä niille varret. Päälle olisi tarkoitus laittaa kirkas lasi. Saa nähdä, onnistuuko. Suunnitelma B onkin sitten, että nykäistään laatat tähän päälle. Ei viitsisi.
Lattiat on eteistä lukuun ottamatta koolattu. Kamariin Isäntä ehti jo levittää villat ja lattialämmityksen jakopellit. Sitten puuttuu enää lattialämmitysputket ja lattialankut. (Poika mokoma meni sairastumaan flunssaan eikä pääse auttamaan Isäntää putkien kanssa.) Viimeiset seinät maalasin tänään, portaat tulevat varmaan ihan lähipäivinä, pääsen sitten maalaamaan niitä. Ei tässä vielä voi ripustaa pensseliä naulaan.

Ei kommentteja: