keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Sumun jälkiä

Maanantaina meillä oli sumua ja pakkasta. Kylällä oli kuulemma vain pilvistä. Me ollaan sen verran ylempänä, että taidettiin olla pilvessä. Pakkassumu huursi kaikki paikat valkeiksi. Tällaisiksi.
Pipot ovat lopultakin valmiita. Yksi on ollut Tipulla jo käytössä, kaksi muuta menevät naapurin tytöille jouluksi. Voisihan näihin vielä virkata kukat koristeeksi, mutta en taida viitsiä.
Vääntelin viimeisistä sunnuntaina hakemistani pajuista toisenkin kukka-alustan. Mistähän tämäkin löytäisi kodin?
Olemme menossa mökille jouluksi, mutta sitä ennen pitää vielä tehdä homma jos toinenkin. Seinät ovat vielä pyyhkimättä lattian hiomisen jälkeen. Se homma jäi meille käsiin, kun mistään siivousfirmasta ei saatu enää tekijää ennen joulua. Pyöröhirsiseinät on katalia, ne on pakko pyyhkiä käsin hirsi kerrallaan. Sen jälkeen voi ruveta kantamaan kalusteita paikoilleen ja siivota siinä sivussa jyrsijöiden jäljet. Niitä on ainakin makuuhuoneessa. Kuinka paljon, se selviää, kun aletaan kantaa kamoja sieltä pois. Näistä syistä johtuen Ilosilmukka toivottelee tässä vaiheessa oikein hyvää ja rauhallista joulua jokaiselle, joka täällä sattuu pyörähtämään. Voi olla, että palailen linjoille vasta joulun jälkeen.

Ei kommentteja: