tiistai 30. joulukuuta 2008

Joulu meni jo!

Kotiuduttiin joulunvietosta mökillä toissa iltana. Joulu meni kutsumattomia jouluvieraita lukuun ottamatta mukavasti: myyrä nakerteli joka yö makuuhuoneen lattian alla. Nuku siinä sitten! Meillä oli nakki vireessä makkarissa joka yönseutu ja yksi saaliskin saatiin. Ja nakertelu senkuin jatkui.

Kotiinlähtöä pakatessa oli jo olo kuin karhulla talviunilta herätessä: päätä särki, silmiä kirvelsi ja ajatus juoksi kuin se kuuluisa täi tervassa. Vauva on herätellyt öisin vielä kotiin paluun jälkeenkin, joten en ole vielä pystynyt nukkumaan univelkoja pois. Ehkä tämä joskus taas rauhoittuu.

Oli joulussa mökillä toki hyvätkin puolensa. Järven jää oli melkein paljas lumesta, joten lapset pääsivät luistelemaan. Selkävesille ei uskallettu mennä jäitä kokeilemaan, mutta luistelujäätä riitti rannan tuntumassakin. Sauna on vielä vesivahinkoremontin jäljiltä kesken, joten saunoimme savusaunassa. Lauantai-iltana oli Tipun mielestä jännittävää saunoa, kun kiristyvä pakkanen sai jään vonkumaan. Tunnelma oli kieltämättä ainutlaatuinen.

Pari pakettiin päätynyttä tekelettä jäi joulun alla esittelemättä.
Tipun prinsessanukke. Ohje on "Neulo itse pehmeät lelut"-kirjasta (Fiona McTague), omin sovelluksin tietysti. Lanka on pääosin Nallea. Prinsessalta saa riisuttua mekon, sukat ja pöksyt. Ja kruunun tietysti.
Pajukranssi sai ympärilleen lisää kuparilankaa ja vanhan peiton kappaleita. Tämmöinen hätäratkaisu...

Ei kommentteja: