maanantai 26. toukokuuta 2008

Tunika

Tässä kuvat Tipun tunikasta. Malli kevät-Novitasta seuraavin muutoksin:
- pituutta vähän lisää
- leveyttä vähän vähemmän
- pitseihin ja nyöriin valkoista raikastamaan
- lyhyet hihat
- pääntien halkio eteen eikä taakse
- halkion reunan huolittelu ks:illa aina oikein neuleen sijaan
- napin ja napinläven jätin pois halkiosta.
Pituutta tunikalle tuli 58 cm, ylttää tällä hetkellä Tipulla justiin polven yläpuolelle. Tulee siis luultavasti pidettyä kesällä mekkona.

Vielä toinen kuva takaapäin ja huivi hartiolla. Oikeasti huivi on tarkoitettu päähän, mutta henkarilla kun on niin pieni pää...

Huivin kahdella reunalla sama pitsi kuin tunikassakin. Kulmiin laitoin nyörit, jotta huivi on helppo solmia päähän. Näillä kyllä kehtaa lähteä vaikka kesäisiin juhliin!

Sitten vähän lapsiasiaa, jota ei kiinnosta lopettakoon lukemisen tähän. Vauvalla on (taas) joku ihme kausi menossa. Lattialla olo ei maistu, syliin sitä pitää päästä. (Se joka on yrittänyt neuloa viisikuinen vauva sylissä ymmärtää asian hankaluuden.) Päivällä tisu ei meinaa kelvata, yöllä taas kelpaa liiankin hyvin. Viime yönä olin puoleen yöhön mennessä syöttänyt Vauvan kahdesti, hyssyttänyt kahdesti muuten sänkyynsä, käynyt purkamassa unissaan itkevältä Tipulta liiat peitot pois ympäriltä ja kahdesti töykkinyt vieressä kuorsaavaa Isäntää olemaan hiljaa. Onneksi sen jälkeen oli vähän rauhallisempaa. Ja aamulla nahkavekkari herätti taas ennen seitsemää. Vauva on ollut nyt pari päivää ilman kolmansia päikkäreitä ja illat on olleet aika hankalia. Ei meinaa uni tulla. Voisi kuvitella, että se vaikuttaisi päin vastoin, mutta kun ei. Muutaman tämmöisen yön jälkeen se alkaa pinna kummasti kiristyä. Tähän kun lisätään tuommoinen temperamentikas viisivuotias pikkuprinsessa, niin hohhoijaa. Semmoisia ne on: ihania mokomia.


Loppukevennyksenä vielä tällainen näppäys. Eilen blogasin kaikessa rauhassa (lue: lasten hilutessa ympärillä), kun joku rupesi töykkimään jalkojani. Kurkistin tuolin alle ja mitä siellä näkyikään! Vauva oli taas peruutellut metrin matkan ja päätynyt tuolin alle.

Nyt on Tipu kavereidensa kanssa pihalla, Poika koulussa, Isäntä töissä ja Vauva hieroskelee silmiään, täytynee laittaa se vaunuihin nukkumaan. Jos on vähän tuuria, saan kohta istahtaa sohvalle neulomaan - ihan itsekseni!

Ei kommentteja: