sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Mekkonen

Ensin oli tämä. Uuden kodin vanhasta aitasta löytynyt paita. Konepesun jälkeen kangas oli kyynärpäitä lukuunottamatta suunnilleen ehjä. Ompeleet olivat ratkeilleet useammastakin kohdasta.

Ompelutuokin jälkeen paidasta oli tullut tämä. Vanhasta on hyödynnetty helmapäärme ja napitus. Pituutta ja helman leveyttä on niin paljon kuin paidasta riitti ja hihojen ehjistä osista tein alavarat pääntielle ja kädenteihin. Helppo juttu: ensin ratkoin muotolaskokset auki. Leikatessa käytin mallina Tipun vanhaa liivihametta. Ommella tarvitsi vain sivu- ja olkasaumat sekä huolitella pään- ja kädentiet.

Tässä tielä toinen kuva. Paikkataskuthan tähän vielä sopisivat. Täytyypäs katsoa, vieläkö kangasta jäi. Tämähän toimii kesällä ihan vaan pöksyjen päällä. Kangas on tosi vanhaa, katsotaan nyt, kuinka kauan tämä käyttöä ja pesua kestää.
Niin ja se Tipun tunika on valmis. Se pääsi heti päälle ja sitten pesuun. Kunhan se taas kuivaa, otan siitä kuvia. Tein tunikalle kaveriksi vielä huivin samaan malliin. Tällä hetkellä työn alla on... ei yhtään mitään! Käsittämätöntä.

Ei kommentteja: