perjantai 4. tammikuuta 2013

Yksi, kaksi... viisi paria lapasia

Pojan jokajouluinen lahjapossu näytti tänä vuonna tältä. Sillipurkki mallaa kokoa possun vieressä. 
 Possun malli on omasta päästä. Alapäästä aloitin ja päälaelle lopetin. Kärsän ja korvat neuloin, silmät ja suun virkkasin. Kärsään leikkasin tyhjän muovipullon suorasta kyljestä kiekon pitämään kärsän pään litteänä.

Kirjoneulepuolella homma meinaa karata lapasesta. Lasten lapasia on nimittäin syntynyt jo melko monet. Kaikki kirjoneulemallit ovat Eeva Haaviston kirjasta "Sata kansanomaista kuviokudinmallia".
 Vaaleanpuna-harmaat tytölle ja musta-harmaa-ruskeat pojalle.
 Puna-kelta-mustat tytölle.
 Sitten vähän pienemmät. Näitä olen ajatellut yksivuotiaalle.
 Hännänhuippuna pikkuruiset vauvan lapaset. Vauva asustaa vielä masussa useamman viikon ajan, mutta en malttanut olla tekemättä <3 lapaset="lapaset" muut="muut" nallesta.="nallesta." nbsp="nbsp" on="on" p="p" tehty="tehty" vauvan="vauvan" woolista="woolista">
 Tässä koko potretti. Näitä on ollut kyllä hauska tehdä. Harmi vaan, nyt alkaa olla suvun pikkuväki lapastettu. Tipun lapaset ovat seuraavana vuorossa, mutta ne ovat jo vähän isompaa kokoa ja kirjoneuleen Tipu on suunnitellut itse.
Innostuin taas vaihteeksi askartelemaan. Olen joskus laittanut jemmaan kivan, magneeteilla sulkeutuvan laatikon. Mitähän lie mainoksia siinä aikoinaan tullut. Päällystin laatikon vanhan kirjan sivuista revityillä kappaleilla. Kirjan ostin joskus pari vuotta sitten kirppikseltä 20 sentillä askartelumateriaaliksi. Valitsin sen kaikista kellastuneimman.
Kiinnitin paperikappaleet vedellä ohennetulla Erikeeperillä serviettitekniikalla. Päällystyksen kuivuttua sivelin samaa lientä vielä kerroksen rasian pintaan. Rasian kanteen tein paperinarua parista kirjan sivusta kiertämällä kapeaa suikaletta kierteelle. Tuputin vähän mustaa leimasinväriä rasian reunoihin patinaksi, samaa laitoin myös paperinarukiemuroiden päälle.
Tein kanteen myös kolme ruusua uusimman Taikalehden ohjeella. Kiva, helppo ohje ja ruusuista tulee sieviä. Lehdessä ruusut oli tehty valkoisesta kopiopaperista ja niitä oli sitten värjätty leimasinvärillä eri värisiksi. Minä käytin kirjan sivuja ja mustaa väriä. Koristeet kiinnitin kuumaliimalla rasian kanteen. 

3 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Todella upea tuli tuosta laatikosta!

Anu kirjoitti...

Kauniita tumppuja, lapsille on kiva tehdä tumppuja ja sukkia kun ne on niin pieniä.

Ilosilmukka kirjoitti...

Kiitos, kiitos :) Lasten lapaset valmistuvat tosiaan mukavan nopeasti. Toisaalta pienempi silmukkamäärä rajoittaa kirjoneuleen valintaa.