sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Risuja ja tilkkuja

Aurinkoisena lauantai-iltapäivänä lapsia ulkoiluttaessa vääntelin risuista uuden kiemuran. Vasemmanpuoleisen tein jo aiemmin, oikeanpuoleinen on uusi. Vähän hassu tästä tuli...
 Aikaisemmin arvelin, että tilkkutöitä taitaa olla tulossa lisää. Ja tulihan niitä. Peiton koko on suunnilleen 190 x 160 senttiä. Se on kasattu erilaisilla pikatekniikoilla tehdyistä blokeista, eksyi sinne sekaan muutama ohion tähti -blokki ja jokunen ihan vain kankaasta leikattu neliö. Tämmöinen pikatyöhän tämä on.
 Tikkasin peiton kolmessa osassa, koska tuon kokoisen työn tikkaaminen kerralla on aika hankalaa. Sitten ompelin osat yhteen, tikkasin vähän lisää ja huolittelin reunat kaitaleella. Mihin minä tätä peittoa sitten tarvitsen? Alla on kuva minun käsityötuolistani. Työvalo sitä pitää olla, ja käsityökori. Lisäksi vakiovarusteisiin kuuluu jalkajakkara ja kokoelma kaukosäätimiä, usein myös torkkupeitto. Nojatuoli on kyllä mukava, mutta kangas ei miellytä. Luulisin tuolin olevan melko vanha, verhoilu lienee jostain 80- luvun lopulta tai 90-luvun alusta. Ehjä ja siisti sinänsä, mutta niin tylsä.
 Tässä tuoli on saanut ylleen uuden mekon. Istuintyyny on vielä tarkoitus päällystää jollain paremmin sopivalla kankaalla. Enpä nyt tiedä, mitä tästä sanoisi. Saapa nähdä, jääkö peitto tuolin päälle vai ei. On tämä kuitenkin parannusta aikaisempaan.
 Takapuolelta laitoin peiton nipsulla kiinni. Eiköhän se nyt pysy paikoillaan. Ja käsityökori sen kuin pursuilee... kukahan sen siivoaisi ja laittaisi kaikki puikot ja lankakerät paikoilleen?

Ei kommentteja: