maanantai 19. maaliskuuta 2012

Orvokki-peitto

Suvun nuorimmainen sai viime kesänä yhdeksi nimekseen Orvokki. Minulla oli ollut jo pitempään ajatuksena kokeilla, miten ristipistomalli vääntyisi tilkkutyöksi. Koska en ollut pikku-Orvokille vielä omaa peittoa tehnytkään, päätin yrittää huitaista kaksi kärpästä yhdellä läpsäyksellä. Tikkaus jäi jostain syystä kesken ja peitto uhkasi jo muuttua ufoksi. En kuitenkaan pidä siitä, että minulla on useita töitä samalla tekniikalla kesken yhtä aikaa, ja tilkkukuumeen painaessa päälle sain itseäni niskasta kiinni ja ompelin peiton valmiiksi. Orvokki-peitto ehti juuri sopivasti pikkuneidin yksivuotislahjaksi. 
Peitolla on kokoa suunnilleen 120 x 120cm. Yritin korostaa tikkaamalla orvokin muotoa, jotta kukkanen erottuisi edes jotenkin tästä sekamelskasta. Tausta olisi saanut olla yksivärisempi. Noo, tulipahan kokeiltua tätäkin. Ei näistä päähänpistoista tahdo muutenkaan eroon päästä.
Ompelin kukan keskustaa koristamaan läjän nappeja. Eihän nyt yksivuotias enää näitä syö, eihän? Napit on kyllä lujasti kiinni. Ja jos vanhempia hirvittää, niin äkkiäkös nuo tuosta irti leikkaa, terveisiä vaan yksivuotiaan isälle ja äidille!

Ei kommentteja: