sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Hyödytöntä puuhastelua

Vaihdoin tässä pari kuukautta sitten puolipäivätyöt kokopäivätöihin, sillä puheella, että sitten en enää kanna koulutöitä kotiin, vaan teen ne töissä. Eikö kuulostakin hyvältä suunnitelmalta? Opintojen suhteen tämä kevät on hyvinkin tehokas: 9 eri kurssia, joista kertyy 30 opintopistettä. Lähiopetustunteja näin aikuisopiskelijalle tulee suunnilleen viisi per opintopiste, etätöitä puolestaan ihan tarpeeksi tähän muun homman lisäksi. Suunnitelma toimii hienosti. Tai toimi siihen asti, kunnes satuin saamaan kesäksi uusia töitä. Olisin halunnut aloittaa kesän pätkän toukokuussa, mutta kun ei. Pitää aloittaa jo huhtikuussa. Uudet työt ovat ihan jotain muuta, kuin mitä nyt teen, paremmin opintojani vastaavia, ja olen kyllä innoissani. Mutta koulutöitä en toki pysty siellä enää työaikana tekemään. Normaalit kokopäivätyöt vaihtuivat siihen, että töissä teen niin paljon koulutöitä, kun ehdin ja kehtaan, ajelen kotiin, ruokin lapset ja jatkan siitä, mihin työaikana jäin. Isännältä ei tähän aikaan vuotta tarvitse juurikaan kotona apua odottaa, sen verran työkiireitä tahtoo olla hänelläkin. Tässä menossa takki on tyhjentynyt yllättävänkin nopeasti. Ensi viikolla on taas lähiopetusviikko, siellä aloitetaan maanantaina tehokkaasti esitelmän pidolla ja rakennusfysiikkaan liittyvällä kokeella. Viikonloppuna olisi pitänyt opiskella ja katsella vielä sitä esitelmää. En vain ole saanut nenää kiinni kirjaan ja esitelmäaineistonkin unohdin töihin. Isäntä lupasi sentään hakea aineistoni, kun kuitenkin ajelee tänään työpaikan ohi. Eilinen räntäsateinen lauantaipäivä meni kokonaan kotona hissutellessa, edes ulos ei viitsitty lähteä. Mitään hyödyllistä ei tullut tehtyä. Tipun kanssa näperreltiin tällaisia lintumökkejä vuoden takaisen Taikalehden pääsiäisnumeron ohjeilla.
 Mökit menevät Tipun synttäreille ongintapalkinnoiksi. Niin söpöä, niin hyödytöntä ja niin terapeuttista. Unohdin muuten kameran purkujohdonkin töihin, ja näppäsin kuvat kännykällä. Ja sen kyllä huomaa, sorry... Mökit saa katosta auki ja tarranauhan kappaleella taas kiinni. Tänne on tarkoitus laittaa jotain pientä sisälle ongintaan. Mökin korkeus on 10 senttiä, joten sisälle sujahtaa kätevästi vaikka suklaamuna.
Vielä tämänkin aamupäivän suurin saavutus on ollut näiden näpertely. Nyt on suunnitelma sellainen, että kohta syödään, sitten mennään muksujen kanssa vähän pihalle saamaan aurinkoa, ja sen jälkeen jaksan lopulta katsella vielä huomiseen kokeeseen rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeita ja rakentamismääräyksiä. Suunnitelma on hyvä, saa nähdä, kuinka käy toteutuksen kanssa.

Ei kommentteja: