maanantai 23. tammikuuta 2012

Aira

4. joulukuuta löysin pihamaalta, aitan takaa romukasan vierestä, melkein maahan hautautuneena nuken pään. Pää sai nimekseen löytymispäivän mukaan Aira. Viime viikonloppuna sain lopulta aikaiseksi paneutua Airaan. Osasyynä tähän tarmonpuuskaan on Virkkausringissä alkanut "Virkkaa vauvalle"-tempaus. Koska suvun vauvat alkavat olla jo aika isoja, Aira saa nyt toimia vauvana.
Otin Pupun Oskari-nuken malliksi ja leikkelin kankaasta Airalle vartalon osat. Vartalo muodostuu kuudesta eri kappaleesta ja ne jopa suunnilleen kävivät yhteen. Tähän taitaa huipentua meikäisen kaavoitustaito. Kädet tein mollamaija-malliin: yksinkertaisen muotoiset kappaleet, joihin on tikkaamalla tehty sormet.  
 Tältä Airi näyttää, kun kädet ja pää on ommeltu kiinni vartaloon. Kovin sopusuhtaista Airasta ei tullut, mutta ihan hyvä näin ensimmäiseksi nukeksi.
 Vielä vähän aherrusta ompelukoneen ääressä, niin Aira sai mekon. Löysin tilkkukankaista mekkokankaan ja kaapista jotain ikivanhaa sinistä kanttinauhaa. Takana on napit, jotta Airalta saa mekon poiskin.
 Mekon teon jälkeen aioin jo jättää Airan käsistäni, mutta pikkuneiti ilmoitti, että ei hän voi olla ilman pöksyjä. Pitsin puutteessa laitoin pöksyjen reunaan punaista nauhaa, sekin jotain joltain joskus saatua.
 Vaalitulosta odottaessa neuloin Airalle vielä sukat Tico ticosta. Kokonaista kuusi silmukkaa per puikko, jalkaterässä kavensin viiteen. Jalkaterällä on mittaa suunnilleen neljä senttiä. Aira lähti Pupun mukana hoitoon tänään, Pupu lupasi, että Airalla pysyy kaikki vaatteet päällä. Mikä on todennäköisyys, että näin käy, ja jos ei käy, saadaan sukat hoitopäivän jälkeen vielä kotiinkin?
Vielä lähikuva Airan kasvoista. Airalla on ollut kova historia, ensimmäisen elämänsä jälkeen hän joutui ilmeisesti mestattavaksi, ja pää heitettiin rapamonttuun. Silmät ovat nyt vaaleanruskeat, alkuperäistä väriä en osaa edes arvata ja silmäripset ovat hävinneet. Mekanismi toimii kuitenkin ja silmät menevät kiinni, kun Airan laittaa makuulleen. Toivottavasti Aira pääsee nyt uudessa elämässään vähän helpommalla.

1 kommentti:

Aava kirjoitti...

Onnea uuden pienokaisen kanssa! Hyvän työn teit ottaessa hänet hellään huomaasi. Ja niin nätit uudet vaatteetkin on tyttönen saanut. :) Tämmöisiä juttuja arvostan kovasti. Mukavata viikonloppua! :)