maanantai 13. kesäkuuta 2011

Lomaviikko

Viime viikko vierähti lomaillessa tyttöjen kanssa. Poika opettelee työntekoa Isännän kanssa toimistolla kesäloman ensimmäisen kuukauden, joten miesväki lähtee aamulla töihin ja naisväki jää nukkumaan. Mikäpä sen mukavampaa! Täksi viikoksi Tipu tosin meni mummolaan ja minä vein Pupun hoitoon ja tulin töihin välillä. Tämä on tätä yrittäjäperheen arkea.
 Niitä käsitöitä sitten. Viime viikot olen virkkaillut pyyhepitsiä. Malli on äidiltä, tätä löytyy meiltäkin useammasta pyyhkeestä. Täytyy sen verran tätä virkata, että malli jää päähän. Laitetaan meidän perheen oma perinne kiertoon!
 Tässä vielä lähikuva sinisen pyyhkeen päästä. Mallin leveyttä on helppo muuttaa pyyhkeen mukaan ja tähän sopii hyvin paksumpikin lanka. Näissä käytin Novitan Kotiväkeä. Tein samanlaista pitsiä kapeampana ja ohuemmasta langasta myös käsipyyhkeisiin. Koska pyyhkeet ovat jo moneen kertaan pestyt, kutistin myös pitsit valmiiksi ennen ompelua. Nehän kutistuivatkin niin paljon, että joudun vielä jatkamaan niitä. Palataan niihin myöhemmin.
 Uuden Taika-lehden myötä päästiin Tipun kanssa käyttämään viimeisen kuukauden aikana kerättyä vessapaperirullavarastoa. Seinäkoriste on tehty rullista leikatuista pätkistä, liimattu kasaan kuumaliimalla ja maalattu spraymaalilla mustaksi.
 Nämä kissat Tipu teki serkuilleen itse. Nämä ovat muuten niin helppoa askartelua että onnistuvat hienostin lapsilta. Päälaelle vain vähän liimaa ja rullasta leikatusta suikaleesta kippurahäntä takamukseen. Tipu maalasi kissat huoneensa maaleilla, ihan tavallisella vesiohenteisella kalustemaalilla siis. Kissat ovat niin tukevia, että kestävät hyvin leikkimistäkin. Maali tukevoittaa rullakissaa entisestään.
 Iltatöinä Isäntä on nakerrellut kuistiin kaiteita ja minä ehdin lomaviikolla maalata sekä kaiteet että lattian. Portaiden osalta kaiteet vielä puuttuvat, älkää katsoko sinne. Niin ja kattokin on vielä tekemättä, älkää katsoko sinnekään!
 Tässä vielä kaide lähempää. Läiskittiin sekä kaiteisiin että oven ympärille samoja sinisiä koristepaloja, joita on ikkunanpielissäkin. Tykkään!
Ehdittiin me kaiken tämän touhun lisäksi pitää lomalla vähän "lomaakin". Käytiin Ähtärin eläinpuistossa, terveisiä karhuilta. Oli mukava päivä, lämmintä riitti, seura oli hauskaa ja lapset jaksoivat hyvin.

1 kommentti:

Sinikka kirjoitti...

Poikkesin ja jäin pidemmäksi aikaa lueskelemaan. Kiva blogi sinulla ja kaunista käden jälkeä.