sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Pöytä paikoillaan

Sain vanhan pöydän maalinpoistourakan loppuun. Vaikka ei tässä varsinaisesti voi mistään urakasta puhua, varsinainen maalinpoisto kuumailmapuhaltimella ja lastalla kesti pari kolme tuntia, siihen kevyt hionta päälle, alle tunti. Jalkojen liitoksissa näkyy tapit, jotka kuvittelin nauloiksi, joka joku jossain pöydän historian vaiheessa oli lyönyt tukevoittamaan pöytää. Maalinpoiston myötä huomasin, että tapit eivät olekaan naulan kantoja vaan puutappeja. Ainoa metalliosa taitaa olla vetimen virkaa hoitava ruuvi. Hyvä hyvä!
Maalinpoiston jälkeen pyyhin vain pöydästä pölyt ja kannoin tupaan. Saa nähdä nyt sitten, kuinka kestävä tämä pinta on. Kuumennus tuntuu tekevän ainakin jotkut maalit sellaisiksi, että niistä irtoaa aina vain pölyä. Ihan kiinteältä tämä pinta kyllä tuntuu. Jos tarpeen on, pöydän voi lakata myöhemmin. (Itseni tuntien voin kyllä sanoa, että tuskinpa tulee lakattua ihan lähiaikoina ;)
Tässä vielä pöydän kansi lähempää. Tiirailin tätä vähän aikaa ja mietin, että tykkäänkö tästä. Tulin siihen tulokseen, että tykkään. Ja lujaa!
Pöydän mukana kulkeneet penkki ja jakkara näyttävät olevan uudempaa tekoa kuin pöytä. Jakkara odottaa hiontaa ja penkin käsittely on vielä aloittamatta. Näyttää vähän siltä, että istuinten jalat joutuu maalaamaan. Maali ei lähde ainakaan pelkällä kuumalla ilmalla ja lastalla kovin siististi pois. Täytyy katsoa vielä, mitä hiomalla saa aikaan.

Ei kommentteja: