sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Ruusutarha

Niin se taas pyörähti uusi vuosi käyntiin. Tulihan sitä kuluneena vuotena taas lähetettyä maailmalle käsistä työ jos toinenkin, mutta ei niistä nyt sen enempää. Ilosilmukka suuntaa katseen eteenpäin. Tulevana vuonna pitäisi saada eteenpäin sekä opintoja että raksahommia. Aikanaan nähdään, kuinka paljon.
Olen syksyn ajan jemmannut kananmunakennoja ja kynttilänpätkiä. Niistä oli meininki tehdä syttyruusuja jo joulun alla, mutta Pupun sairastelu karsi tällaiset "ylimääräiset" jouluvalmistelut pois ohjelmasta. Viime päivinä olen sitten joutoaikoina sulatellut kynttilänpätkät hellalla. Kesällä tein ensimmäiset ruusut, ohje löytyy jostain Taika-lehdestä. Kuvassa on 39 ruusua, seitsemän annoin jo pois ennen kuvaamista. Ruusuista tuli kivasti eri värisiä. Ensin sulatin valkoiset kynttilät, kun liemi alkoi käydä vähiin, laitoin sekaan vaaleanpunaiset ja niin edelleen. Väri muuttui valkoisesta vaaleanpunaisen ja oranssin kautta punaiseksi. Nyt on kynttilänpätkät käytetty loppuun, kananmunakennoja jäi vielä.

Joulupukin jäljiltä piti käydä tyttöjen kanssa kaupungissa ostoksilla. Ei pukki mokoma ollut huomannut tuoda kaikkea tarpeellista. Höh! Samalla reissulla käytiin tietysti kirppikselläkin.
Tämän saaliin kanssa kävelin kirppikseltä ulos. Punainen on ehkä pöytäliina, koko suunnilleen 140 x 120 cm, tummansininen taitaa olla verho, sillä on kokoa siinä 140 x 160 cm, vaalean sininen on paneeliverho, koko 60 x 130 cm:n luokkaa ja päällimmäisenä on kaksi verhoa, leveys ehkä 130 cm ja pituus 140 cm. Koko läjä maksoi nelisen euroa. Kukkakuvioiset verhot on ajateltu Tipun huoneeseen, kun sattui noin sopivan väriset, muut menevät tilkkukankaiksi, vaikka tuo punainen onkin aivan liian suurikuvioista. Eikä sininen oikeastaan ole yhtään minun väri. Hinta-laatusuhde näissä ostoksissa oli kaikesta huolimatta loistava!

1 kommentti:

Pirjo kirjoitti...

Hienoja nuo ruusut!
Eksyin tänne vahingossa ja jotenkin lumouduin selailemaan aikaisempia juttujasi..
Huomioni keskittyi siihen kuinka lapsesi ovat kasvaneet tämän blogin aikana. Ajattele kuinka hienoa on, että sinulla on täällä tallessa monen vuoden tarinat ja nämä kaikki hienot kuvat.
Jatka samaan malliin! =)