keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Tekemisen puute?!

Käsityöpuolella nimittäin. (Piha- ja kotitöitä kyllä piisaa...) Edellinen työ tuli valmiiksi, eikä seuraavasta ole vielä tietoa. Kammottava tilanne. Välitöinä olen pistellyt ristipistoja. Mitähän sitä oikein keksisi?

Tämä huivi myöhästyi pari päivää virkkausringin nostalgia-meri-sininen -tempauksesta. Eilen kostutin ja ripustelin oikein päin kuivumaan. Ei tätä oikein pingottaa tarvitse tai silittää voi. Pihasaunan kauniisti vanhentunut ovi auttoi taas mielellään kuvaamisessa.
Lanka on Kotiväkeä, koukku 2,5 ja haarukkapitsiähän tämä on. Vähän osviittaa malliin katsoin Kauneimmat Käsityöt -kirjasta, joka on painettu joskus 1970-luvun puolessa välissä. Huivin koko on siinä 45 x 150 senttiä. Tein viisi nauhaa haarukalla, kussakin 420 lenkkiä molemmissa laidoissa. Alunperin suunnittelin laittavani päihin vielä hapsut, mutta en sitten keksinyt, miten olisin saanut jatkettua päitä sillei fiksusti. Hapsut saa jäädä. Kiva tämä on näinkin! Taitaa päästä koekäyttöön viikonlopun yo-juhlissa.
Samaa teemaa jatketaan tällä kortilla. On nimittäin menossa niihin mainittuihin yo-juhliin tämäkin. Retrohenkinen ristipistokukkanen on Suuren Käsityölehden touko-kesäkuun numeron kirjontaliitteestä.
Leikkimökki lähti ajelulle. Jospa nyt olisi mökkiparan reissaamiset reissattu. Leikkipiha muodostuu takapihalle mahdollisimman kauas pihalammesta ja tiestä.

Ei kommentteja: