perjantai 28. toukokuuta 2010

Ihan pihalla

Ensin käsityöt:
Poika pudotti kännykkänsä rapakkoon. Muutaman tunnin päästä, kun puhelin ongittiin ylös, pilalla oli paitsi puhelin ja sim-kortti, myös puhelimen suojapussi. Kaiveltiin varastosta Pojalle melkein ehjä varapuhelin ja Poika tilasi ensi töikseen sille pussin. Värit on Pojan itse valitsemat.

Tällä kertaa Ilosilmukka on muilta osin melko pihalla. Vietetään ensimmäistä kevättä uudessa kodissa ja pihalla tapahtuu kaikenlaista. Olo on melkein kuin lapsella karkkikaupassa. Täytyykin perustaa ihan oma tunniste ulkohommille. Tästä syrjähypystä huolimatta Ilosilmukan blogi ei ole missään tapauksessa muuttumassa puutarhablogiksi!

Tipun valitsemat tulppaanit aloittelevat kukkimista.
Toin viime syksynä rentukoita pihapuron laitamille. Rentukoita oli neljä tai viisi, kolme on selvinnyt talvesta. Kunhan nämä ehtivät kasvaa isommiksi, aion niitä vielä levitellä. Alunperin mummoltani peräisin oleva kuolanpioni saatiin istutetuksi tänä keväänä. Tomerassa tulokkaassa on jo suuret nuput.
Koripajut olivat ensimmäiset istutukset. (Joku tärkeysjärjestys se olla pitää!) Viime syksynä leikkasin pajut alas ja talvesta ollaan näköjään selvitty. Tuskin näistä tänä kesänä vielä satoa saa.
Vanhat omenapuut aloittelevat kukintaa. Viime kesänä saatiin maistella kolmesta puusta, nyt on neljännessäkin nuppuja. Minkähän makuisia omenoita siinä mahtaa olla? Toivottavasti saadaan syksyllä maistaa!
Äidiltä saadut mustaherukan taivukastaimet ovat kovasti terhakoita. Kukkivat, mokomat. Tälläkin taimella on korkeutta suunnilleen 20 senttiä, kukkia ja kovasti suuret luulot itsestään!
Lemmikit kukkivat alarinteessä. Meillä nämä ovat valkoisia. Ja juhannusruusut puolestaan vaaleanpunaisia.
Löysin metsästä kielomeren. Nuppujakin on! Kieloja on pihassakin, eivät vain taida oikein viihtyä aurinkoisessa, kun nuppuja ei näy ensimmäistäkään.
Ulkomaalausta olen ehtinyt aloitella. Kuistit on maalattu petrooliöljymaalilla. Muilta osin seiniin on tulossa punamulta, ja sitä ei saisi vetää ennen kuin seinät ovat olleet säiden armoilla vähintään vuoden. Ensi keväänä on siis tiedossa maalaustalkoita.
Poika osti uuden RC-auton. Vanha meni hajalle. Maalaus on viimeisen päälle, ja Pojan suunnittelema ja toteuttama. Ei ihan poropeukalo!
Ja tältä auto näytti parin ajosession jälkeen.
Tytöt pomppivat vähän sängyssä eilen. Pupulle tuli pikkuinen hutipomppu, tyttö pomppasi leuka edellä suoraan lipaston vetimeen. Verta pitkin lattioita ja paidanrinnus märkänä. Sitten ajeltiinkin terveyskeskukseen ja saatiin leukaan tikit. Arvatkaas, onko sängyssä pomppimiseen lupa? Jospa nyt menisi kielto perille.

Ei kommentteja: