maanantai 28. kesäkuuta 2010

Hirsiä ja tilkkukankaita

Reilu viikko on kulunut mökillä. Viime juhannuksena palanut savusauna on purettu, ja uusi on jo hyvästi alulla. Tässä ensin nämä rakennuskuvat, käsityökuvat ovat tuolla alempana.

Tässä se menee. Vanhan saunan purku kävi kaivurilla sukkelasti.
Muutama tunti ja muutama traktorinkärrykuorma myöhemmin paikka näytti tältä.
Tässä on jo kaivamiset kaivettu, nyt päästään ylöspäin!
Pohjan valu on raudoitusta ja betonia vailla...
...tässä tulee jo betonia! Valu sujui muutaman miehen talkooporukalla kätevästi.
Parin päivän odottelun jälkeen päästiin kasaamaan kehikkoa. Ensimmäinen varvi!
Isäntä ja Poika kasasivat ensimmäisenä iltana saunaa puoli kymmeneen ennen kuin malttoivat lopettaa. On kuulemma hauskaa hommaa.
Nyt ollaan suunnilleen tässä korkeudessa menossa. Tänään on pyykinpesu/sahuu/kaupassa käynti -päivä, joten tänään kehikko ei juurikaan etene. Tällä tahdilla huomenna tai ylihuomenna päästään katon tekoon.
Sitten näihin pienempiin töihin. Mölkky-peli on joutunut hukkaan. Pojan kanssa kaadettiin pieni leppä ja raita pihasta, että saatiin mölkkypulikoita. (Tai siis minä sanoin, että tuosta poikki ja Poika sahasi.) Kokeiltu on ja hyvin toimii! Joskus pitää ehkä etsiä vielä pari leppää ja raita lisää, että saadaan kaksi eriväristä peliä, eikä yhtä tällaista kirjavaa. Leppäpulikat ovat vielä kuvan ottamisesta punertuneet lisää.
Tein uusimman Taika-lehden ohjeella syttyruusuja juhannusviemisiksi. Kanamunakennoista on revitty ja muotoiltu ruusuja ja kastettu pariin kertaan vanhoista kynttilänpätkistä sulatetussa steariinissa. Syttyvät helposti, palavat kirkkaasti ja kauan, toimivat siis loistavasti. Kiva idea!
Tässä vielä lähikuva parista ruususta.
Tipu lähti pariksi yöksi leirille. Leirillä tarvitaan tietenkin leiritarvikkeita, joista ei suinkaan vähiten tärkeä ole astiapussi. Lähtö sattui mökiltä, eikä siellä tietenkään ollut sopivaa pussia. Onneksi oli läjä tilkkukankaita ja ompelukone. Tässä siis Pupun uusi astiapussi. Pupun lempiväri on vaihtunut pinkistä siniseen ja turkoosiin, värivalinnat tietysti sen mukaan.
Tipun edellisen postauksen kirjontatyökin pääsi kuin pääsikin kassin koristeeksi. Kankaat ja malli ovat Tipun itse valitsemia. Mieleinen tuli.
Tässä vielä kurkistus kassiin sisälle. Vuorikangas on vanhasta verhosta, pitsit ja tereet laitoin näkyviin kassin sisälle.
Ja koska Tipu sai uuden kassin, piti Pupunkin sellainen saada. Onneksi Pupulla ei ollut mallin suhteen niin tarkat vaatimukset kuin Tipulla. Tässä ei kauan nokka tuhissut, siitä huolimatta mieleinen on tämäkin. Tukeva kangas ei tarvinnut edes vuoria.

Lankatyöt on mökillä ollessa jääneet vähemmälle. Syytän siitä tallentavan digiboksin puutetta: tallennen nykyään lähes kaikki kiinnostavat ohjelmat boksille, ja katselen sitten, kun ehdin ja teen käsitöitä siinä samalla. Tästä taas seuraa se, että en yhtään muista, milloin mikäkin ohjelma oikeasti tulee. Digiboksilla on aika läjä katseltavaa, kunhan mökiltä kotiudutaan.

Ei kommentteja: