torstai 25. kesäkuuta 2009

Kaikenlaista projektia

Menin sitten hankkiutumaan kouluun. Tänne. Syksyllä nähdään, miten sovitetaan yhteen lasten hoito, rakentaminen ja opiskelu. Ja tietenkin käsityöt. Ei tule ainakaan aika pitkäksi.
Lähetin Taika-lehden kilpailuun Tipun "kyllä käsityöihmisenä on mukavampaa kuin tavallisena ihmisenä"-kommentin höystettynä lyhyellä kehyskertomuksella. Juttu julkaistiin muiden ohessa Taika-lehdessä ja arpakin läiskäisi kohdalle pienen palkinnon. Hauskaa! Sen verran harvoin sitä mitään voittaa.
Poika on sairastellut. Korkeaa kuumetta ja kaulalla kumma patti. Terveyskeskuksessa käytiin pariinkin kertaan. Nyt näyttää siltä, että kyseessä on (vain) ärhäkänpuoleinen virusinfektio. Kuume ei ole tänään enää noussut, toivotaan, että tilanne ei huonone. Lauantaina oli nimittäin tarkoitus mennä Suolahden Wanhalle asemalle ihmettelemään höyrylaivoja ja vanhoja junia.
Virkkasin kameralle pussukan ja huovutin sen sitten pyykinpesukoneessa.
Neulottu pinta näyttää menettävän pintarakenteensa helpommin kuin virkattu, kun sitä huovutetaan. Molempia tapoja olen kokeillut tämän langan kanssa. Tykkäisin kyllä, että pinta saisi huopua niin, että silmukoita ei näkyisi. Puikot käteen siis!
Raksalla nakerrellaan pikku hiljaa. Alakerran lattiat on valettu, siis keittiö, khh, kylppäri, sauna, tuulikaappi ja WC. Ja lattialämmitysputket tietenkin paikallaan niiltä osin.

Ei kommentteja: