sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Ikimuistoinen juhannus

En liioittele yhtään, jos sanon, että tämä juhannus muistetaan. Ensimmäinen saunanlämmitys uudessa kodissa on jo sinällään merkkitapahtuma. Hyvät oli löylyt ja tilaa oli tarpeeksi. Ensimmäisen vastanikin kävin vääntelemässä myräkkätuulen kaataman koivun oksista. (Toiseen vastaan jäi vielä parannettavaa...) Varsinainen uutinen olikin sitten, kun saunan jälkeen mökkivuokralainen soitti. Olivat lämmittäneet savusaunaa. Lopputulos oli ollut makoisten löylyjen sijaan komea kokko. Sitä olikin sitten sammutettu palokunnan voimin. Ja mökkiperän juhannuksen ratoksi vielä toinen paloautoista oli ajanut ojaan ja kaatunut kyljelleen naapuripellolle. Isäntä tuumasi illalla, että saunojen määrä ihmisellä on näköjään vakio. Toinen valmistui ja toinen paloi. Hyvä kuitenkin, että muut pihan rakennukset säästyivät eikä kukaan loukkaantunut.
No mutta... otin minä kuviakin juhannuksen aikaan. Täällä sitä saunottiin. Kuva ei ole lavastettu.
Anoppi osti uuteen saunaan laudeliinakankaat. Kangasta oli niin paljon, että tein liinat sekä istuma- että jalkalauteen suojaksi. Aplikoin istumalauteiden liinoihin pepunkuvia ja jalkalauteille taas jalankuvia. Ei tarvitse sitten mittailla, mikä liina on minkä lauteen mittainen. Ja toimivat kuvat samalla piristeenäkin. Tykkään! Mittailin lapsilta jalkoja ja peppuja, niin tuli tässä samalla ikuistettua lasten kootkin.
Juhannuspyhänä ajeltiin vähän sukuloimassa ja paluumatkalla kiepattiin Nokkakiven puiston kautta. Kivaa oli, Tipu saatiin lähtemään kotiin vasta puiston mennessä kiinni. Sopivasti puuhaa tällaisille alle kouluikäisille ja alaluokkalaisille.
Sirkusmuseossa Tipu olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan. Museossa on mm. pallomeri, sirkusestradi, jossa saattoi esiintyä, ja pikkulaitteita, sellaisia, joita huoltoasemilla on, paitsi että täällä niihin ei tarvitse syöttää kolikoita. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos perheessä on alle kymmenen ikäisiä lapsia ja sattuu seudulla liikkumaan. Puistoon on vapaa pääsy, paikan päällä voi sitten miettiä, haluaako ostaa lippuja tai rannekkeita vai käydä vain jätskillä ja kahvilla.

Ei kommentteja: