keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Muumilaakson asukkaita ja sukkia

Joulun alla tulee tehtyä kaikenlaisia hyödyttömiä käsitöitä. Alla pari esimerkkiä. 
 Haisulin vartalo on neulottu pörrölangasta, muut osat virkattu puuvillalangasta. Pörrölangan neulominen on paljon helpompaa kuin virkkaaminen, koska valmiista pinnasta on vaikea erottaa silmukoita. Puikolla olevat silmukat sentään lentää. Haisuli on tehty ihan omasta päästä, ohjetta siihen ei ole.
Haisulilla on kaverina Mörkö, jolla silläkin on neulottu vartalo ja muut osat virkattu. Myöskään mörköön ei ole ohjetta, sekin on tehty työn edetessä säätäen.
 Tänä vuonna Ilosilmukkakin osallistui Missä neuloimme kerran -blogin joulukalenteriin. Kalenterin luukuista tuli joka päivälle vihje, jonka perusteella valitaan väri. Kyseisellä värillä (tai kirjoneuleella) tehtiin sitten päivämäärää vastaava kerrosmäärä sukkiin. Lopputuloksena on jokaiselle osallistujalle erilaiset sukat, minulle tuli tällaiset. Kiva kalenteri, tosin loppupäivien kanssa sai jo tehdä töitä. Onneksi olin lomalla. Näissä sukissa on käytetty pääosin Cascaden sukkalankoja, on siellä seassa toki muitakin jämiä. Kahden millin puikoilla neuloin.
Nämä toiset villasukat on tehty myös kahden millin puikoilla, lankana Novitan taannoinen liukuvärjätty Tico tico. Lanka on poistunut Novitan valikoimista. Sukissa on käytetty kahta eri väriä, punaisen ja violetin sävyjä. Kirjoneulemalli on sovellettu Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta. Jalkapöydän päällä oleva malli löytyy kirjasta, kantapäästä ylöspäin sovelsin mallia niin, että sitä voi tehdä koko sukan varren mitalle. Varren takapuolella on sama kuvioraita kuin jalkapohjan ja jalan päällisen välissä. Jos kirjoneuleen silmukkamäärä ei mene tasan sukan silmukkamäärälle, tuollaiseen kapeaan raitaan saa rajattua kirjoneuleen nätisti. Ja eihän se silmukkamäärä mene tasan, kun kirjoneulesukassa silmukoita on kuitenkin hyvä lisäillä varressa, koska jalkakin paksunee ylöspäin. Tykkään hurjasti näistä sukista! Niistä tuli ehkä hienoimmat sukat tähän mennessä.
Kokeilin neulomalla samaa mallia, kuin edellisen postauksen virkatut pannulaput. Ennen kostutusta nämä olivat kyllä aika venkulat, kostutuksen jälkeen asettuivat ihan nätisti muotoonsa. Toimii näköjään näinkin.
 Joulun ja vanhan vuoden mukana näkyy menneen myös innostus villalankoihin. Kesään on vielä pitkä aika, mutta saahan sitä nyt vähän ennakoida, saahan? Kesäisen värisiä afrikan kukkia on nyt kiva tehdä. Pöytäliinaa tästä ajattelin, koosta en sano vielä mitään. Iso liina olisi hieno, mutta täytyy katsoa nyt, kauanko tämä näpertely on kivaa.

3 kommenttia:

Nipsu kirjoitti...

Pikkusen ihanat noi muumihahmot!!
Afrikankukkia minäkin olen yrittänyt, mutta toistaiseksi taivun vain munmonneliöön...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Haisuli! teetkö myyntiin? Meiltä löytyisi ainakin heti ostaja 😃

Ilosilmukka kirjoitti...

Kiitos kommenteista! En ole tehnyt käsitöitä myyntiin, olen pitänyt tämän pelkästään hupihommana. :)