perjantai 16. heinäkuuta 2010

Lämmintä piisaa

Onneksi mökillä on uimarantakin lähellä. Nakataan lapset välillä järveen jäähtymään, niin eivät pääse kuumenemaan liikaa!

Viikon ohjelma on ollut suunnilleen tällainen:
maanantaina maalattiin,
tiistaina tehtiin mansikkahilloa,
keskiviikkona keskityttiin tilkkutöihin,
torstaina touhuttiin puuhapuistossa ja
perjantaina puuhattiin pihassa.
Työntäyteinen lomaviikko on siis taas ollut.

Ensi viikolla Ilosilmukka lähtee Isännän kanssa käväisemään Enontekiöllä ja kiertelee muutamat kirpparit siinä matkalla!

Käsityöt ovat olleet näitä pieniä:
Siiri ja Liisa poseeraavat tässä uusissa mekoissa ja hatuissa. Mekoissa on takana napit. Kaavat askartelin itse, ja sama koko passaa molemmille pikkuneideille. Voivat sitten vaihdella mekkoja. Punamekkoinen Siiri on saatu kylpytakki päällä, ja Tipun mielestä hän tarvitsi ehdottomasti muitakin vaatteita. Ja Pupulle piti tehdä tietysti myös. Hatut tuli kaupanpäälle. Tilkkuvarastoista kaivelin kankaat.
Kolmiohuivi roikkuu uudenkirkkaan savusaunan seinällä. Naulakko on näköjään säästynyt vanhan saunan tulipalosta. Koukku taisi olla siinä 5 tienoilla ja lankana on Novitan Cocos (vai mikä se nyt oli). Jostain alennusmyynnistä ostin kolme kerää, enkä näin jälkikäteen enää muista, miten osasin sen itselleni perustella. En tykkää langasta. Toivottavasti huivi kelpaa jollekulle. Huivi on suunnilleen tasasivuinen kolmio, sivun pituus siinä 95 cm, venyy tosin paljon pitemmäksikin.
Mallivirkkaus on Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta ja muodostuu vain kahdesta erilaisesta kerroksesta.
Pari tilkkupeittoa on reunusta vailla ja tyttöjen nukeille on tulossa lisää vaatteita. Niistä lisää sitten seuraavalla kerralla.
Ja nyt järveen huuhtomaan pihakivetyksen teon aikaan saama hiki pois!

1 kommentti:

Helena kirjoitti...

Minusta tämä kolmiohuivi on kaunis, samoin tuo pyöreä liina