lauantai 26. syyskuuta 2009

Villatakki tarpeeseen ja jotain tarpeetontakin

Opintojen toinen lähiviikko on nyt takana. Sain selviteltyä, mitä kursseja saan korvattua vanhan tutkinnon perusteella ja näyttää siltä, että tässä vaiheessa lukujärjestykseen jää sellainen 10 tuntia / lähiviikko. Tunteja voi tosin tulla vielä tänä syksynä lisää. Opiskelu on kivaa, porukka alkaa käydä vähän tutuksi. Rakentaminen sen sijaan ei ole aina kivaa. Aina pitää mennä, Isännän ja minun. Aina pitää sahata, naulata, asentaa, hankkia laattoja, hioa, tasoittaa, maalata, mitata, tehdä päätöksiä. Tuntuu että homma ei etene ollenkaan. Aina on mielessä, että kun nyt saadaan tämä kohta tehtyä, niin sitten helpottaa, jos ei muuten, niin edes pään sisällä. Eikä kuitenkaan helpota, aina on edessä seuraava vaihe. Olisiko pientä rakennusväsymystä liikkeellä...

Neuloin villatakin Rose Mohairista. Mohairlangat on kyllä tyhmän karvaisia, tämä lanka ei onneksi ollut ihan pahimmasta päästä. Rose Mohairiahan pystyi jopa purkamaankin! Ainakin sileää neuletta.
Malli on omasta päästä. Hihansuista aloitin ja miehustan ylhäältä alas päin. Tekemisen mukaa sävelsin. Hihat ei ole ihan täyspitkät.

Vyötärön kohta kaipasi pientä muotoilua, joten tein siihen pätkän palmikoita. (Ei tarvinnut laskeskella kavennuksia ja levennyksiä.) Palmikot piristävät muuten pelkistettyä neuletta kivasti.
Silmukoita olisi saanut olla enemmänkin. Jostain syystä minulla tahtoo nykyään tulla mallitilkkuun löysempää kuin varsinaiseen työhön. Pitäisi varmaan ottaa käyttöön jonkunlainen korjauskerroin silmukoiden laskemiseen. Tai jättää mallitilkut tekemättä. Joka tapauksessa tykkään villatakista. Se on mukavan kevyt ja lämmin, mutta ei liian kuuma. Se oli jo koekäytössä eilen.
Tuhosin laatikkoon jääneen vaaleanpunaisen virkkauslangan lopun. Ensin oli meininkin tehdä Tipulle pikkukassi, mutta eihän lanka siihen riittänyt. Mikäs sitten neuvoksi? Virkkasin yläreunan ks-kerroksen sisään rautalangan, niin että reunusta pystyy muotoilemaan ja annoin tekeleen Tipulle. Mikä tämä nyt sitten lieneekään... kuppi? Kori? Nuken hattu? Ja Pupu ehti taas tyrkätä sormensa kuvaan. Syyttäkää sitä epätarkasta kuvasta.
Nyt vähäksi aikaa käsityön kanssa telkun eteen, sitten laittamaan ruokaa ja sen jälkeen taas työmaalle. Huokaus.

Ei kommentteja: