perjantai 17. huhtikuuta 2009

Tilkkutöitä ja haarukkapitsiä

Sain lopulta ommeltua reunuksen tilkkuliinaan. Johan liina ehtikin jonkun viikon odotella valmiiksi neulattuna kaapin päällä. Valmista kuitenkin tuli lopulta! Liinan koko on suunnilleen metri kertaa puolitoista, taitaa olla vähän reilustikin. Yksi blokki näyttää tältä:
Tein liinaan yhteensä kuusi blokkia. Malli taitaa olla perinneblokkeja tuolta Ameriikasta, muistaakseni tämän nimi oli "kirnunroiske".

Tilaustyönä tehty haarukkapitsi valmistui myös. Ensin takaa:
Ja sitten edestä:
Tämän kanssa tuli sitten kämmennettyä oikein urakalla. En jaksa edes muistaa, montako kertaa olen tätä korjaillut. Toivottavasti kelpaa... pidetään peukkuja! Kannattaisi tehdä kerralla kunnollista, niin pääsisi helpommalla ja jälkikin olisi parempaa. Liiviin kului 200 grammaa Novitan Bambua, pitsin leveys on 8 cm.

Työmaalla nousee tänään harja! Ja paikallislehden toimittaja tulee käymään.

5 kommenttia:

Ama kirjoitti...

Ihana tuo tilkkutyö ja mielenkiintoinen on tuo haarukoitu liivikin :)

möhönasu kirjoitti...

Kaunis tilkkutyö!...ja upea on tuo liivikin ja taatusti ollut suuritöinen :)

PIPER kirjoitti...

upea haarukkapitsi liivi/takki

Ilosilmukka kirjoitti...

Kiitosta vaan Ama, Möhönasu ja Piper. Haarukkapitsi on siitä kätevää, että sehän on tosi simppeliä tehdä, mutta näyttävän näköistä. Ei siis ihan niin suuritöinen, kuin mitä saattaisi kuvitella ;)

Matleena kirjoitti...

Eka visiitillä blogissasi! Löysin tänne, kun olit Virkkausringissä kommentoinut kesäkassiani, kiitos siitä! ;) Kiva ja monipuolinen blogi sinulla onkin, tulen varmaan toistekin. :)