maanantai 27. huhtikuuta 2009

Palapelitakki ja vauvoja

Pojalle ei löytynyt kaupasta mieleistä koulutakkia. (Nirsoja nämä nuoret...) Niinpä tartuin toimeen ja ompelin pojalle takin. Kaavat on Suuresta Käsityölehdestä 2/2008, miesten S-koko. Hihoihin laitoin vähän lisää, tarkoitus kun olisi, että takki mahtuisi vielä syksylläkin päälle. Saa nähdä, kasvuvauhti tuntuu olevan jotain aivan hurjaa nykyään.

Kangas ei ole mitään ulkoilukangasta, niistä kun ei löytynyt mitään Pojan mielestä hyvännäköistä. Toivottavasti kestää!


Tässä vielä kädet levällään. Melkoinen palapeli tämä takki oli, hihatkin muodostuivat yhdeksästä kappaleesta. Kaavojen kanssa sai olla tarkkana: ylähiha, keskihiha, alahiha, etuhiha ylä, etuhiha keski, etuhiha ala, ja takahiha ylä, keski ja ala.

Mullasta tunkee ylös kaikenlaista näin keväällä:
Ylärivin kukat ovat huonekasvien poikasia, alarivissä Tipun tuoksuherneet (pinkkejä ja vaaleanpunaisia tietenkin!) ja minun krassit. Nyt kun vielä keksisin, mihin nämä pihalle laittaa. Vanha, pohjasta halki oleva muurinpata, mihin kukkia meinasin, onkin nakitettu aittaan ikkunoiden taakse. En viitsisi ostaa kukkaruukkuja tänne pihaan, laitan mieluummin sitten vuoden päästä Uuteen Kotiin, jos tarvitsen.

Lauantai meni keikkaillessa Varisten kanssa naistenpäivässä omassa kirkossa. Puhujalla oli hyvää leipää tarjolla, laulaminen oli kivaa ja lapsetkin pärjäsivät hyvin mummon hoivissa. Kaikin puolin nappi päivä siis!

Vappuna Varisparvi lehahtaakin vaihteeksi isoon kirkkoon raakkumaan.

Ei kommentteja: