perjantai 9. tammikuuta 2009

Kakkaa kaikkialla

Otsikosta huolimatta tässä ei ole kyse ripulista vaan Vauvan uusista saavutuksista. Vauva on nimittäin oppinun ensimmäisen sanansa. Se on "kakka". Vauvan "kakka" ei tosin tarkoita sitä mitä yleensä. Ensimmäinen kakka oli tämä ankka. Ankka muutti jouluksi uuteen kotiin, sana jäi. Vauva laajensi kakkaa tarkoittamaan kaikkea ihanaa, pehmeää ja kaunista, sellaista halittavaa. Uusi - toistaiseksi ainoa - sana on Vauvalla tietysti ahkerassa käytössä. Nuket, pehmolelut, Tipun ponit ja barbit ovat kaikki kakka. Tästä seuraa ajoittain huvittavia kommentteja. Tässä muutamia Tipun juttelusta Vauvalle napattuja lauseita:
- Onko siskon huoneessa paljon kakkaa?
- Kakkaa voi löytää vaikka mistä.
- Tule Vauva, täällä on paljon kakkaa.

Enempiä sanoja odotellessa, meillä siis näin.

On minulla tällä kertaa kuvia kutileistakin.
Isännän villasukat saivat uudet terät. Omaksi ilokseni tikuttelin koristeeksi ristikkokuvion. Suoran tekeminen on niin tylsää. Lankana näissä on Nalle, puikot 3 mm ja silmukoita 15/puikko, lisättynä yläpuolella kuudella neulepinnan päällä risteilevällä silmukalla.
Isäntä on hukannut melkein kaikki rukkaslapasensa, joten nyt on puikoilla sellaista. Ja ompelimosta pukkaa housuja ja paitaa. Tuumasin, että tarvitsen ehdottomasti viikonlopun keikalle uudet housut. Vaihtoehdot kun ovat (muodikkaasti) kauhtuneet farkut tai ne samat mustat housut, jotka ovat olleet jalassa joka tapahtumassa tänä talvena. Mutta niistä enemmän kuvien kanssa sitten myöhemmin.

Ei kommentteja: