sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Essu ja matto

Tein Vauvalle essun vanhasta aikuisten essusta, jonka olin saanut tilkkukankaiksi. Essu oli vähän liian kaunis tilkuiksi. Sääli silputa tuollaista. Sivusaumat olivat jo valmiina ja taskuista tein ison taskun keskelle eteen. Leikkuumallina oli Tipun vanha essu, luulisin, että ohje on alunperin jostain vanhasta Suuri Käsityö -lehdestä. Vanha essu on saatu lahjaksi silloin, kun Tipu oli pikkuinen, joten ohjeen jäljittäminen on melko vaikeaa...

Tältä essu näyttää päällä. Vauvan kuvaaminen vain on edelleen - hmmm - haasteellista. Kamera on kovin kiinnostava!

Sain joskus syksyllä vanhan maton. Matto oli hiirten sotkema ja reunakanttaukset olivat hajalla. Pesin maton ja sen jälkeen se jäikin odottamaan korjausta. Viimein sain itseäni niskasta kiinni ja kanttasin maton tukevalla kankaalla. Isokuvioinen kangas on vähän hassu, kun kuviot eivät näy kokonaan, mutta värit käyvät kivasti. Olen tyytyväinen, kun varastoistani löytyi näinkin hyvin sointuva kangas. Kanttaus on ommeltu kahdeksasta kappaleesta, neljästä molemmat puolet. Istuu ihan hyvin. Korjauksen jälkeen pesin maton vielä uudelleen pyykinpesukoneessa. Nyt näyttäisi siltä, että tahranpoistoaineen avustuksella tahrat ovat suunnilleen hävinneet.

Olen minä puikkojakin heilutellut: teritin Isännälle sukat, Isäntä tosin ehti napata ne ennen kuvaamista. Eipä noissa juuri kuvaamista olisi ollutkaan: yläpuoli joustinneuletta ja alapuoli sileää ja vahvistettu kantapää. Nyt työn alla ovat Isännnän toiset sukat, suunnilleen sama resepti.

Ei kommentteja: