maanantai 2. kesäkuuta 2008

Viikonlopun hommia

Yhtään valmista käsityötä ei viikonloppuna tullut, kaikenlaista muuta tuli kyllä touhuttua.

Rakennusajan koti löytyi muutaman kilometrin päästä uuden rakennuspaikalta. Siellä on iso vanha maatalo tyhjillään. Talossa on keskuslämmitys, siisti sisäsauna, sisävessa, keittiö (uudehkot siistit kaapit, tiskikone, iso jääkaappi), kaksi kammaria ja iso tupa. Ja vuokrakin on edullinen. Näin ne asiat joskus meille valmiiksi järjestetään!

Vanha tupa näyttää nyt tältä. Tästä on jo aika kasa rojakkaa ajettu muualle kasaan poltettavaksi. Tänään ei saatu palopäälliköltä lupaa tuikata kokkoa tuleen. Odottelemme siis märempää keliä.
Vanhan tuvan vintiltä löytyi separaattorin runko ja aitoista sen osat. Poika ahersi lauantaina ja yritti saada kaikki kaksikymmentä osaa paikoilleen. Ihan ei meidän perheestä kenelläkään yleissivistys kata tällaisen kasaamista. Iltapäivällä separaattori jo toimi! Se on kyllä tosi jäykkä pyörittää, olisikohan käytön ja öljyn puutetta...


Sunnuntaina sitten käväistiin mökillä ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vissiin vähän vauva ja nämä muutto/rakennushommat häirinneet mökkeilyä. Tässä kuitenkin tätä mökkirantaa. Mökillä oli sisällä 13 astetta lämmintä, ulkona vähän enemmän. Edes Poikaa ei kiinnostanut uiminen.
Tällaisen hauskan pikku tuulenpesän löysin rantakoivusta. Kiva seurata, miten tämä kasvaa!
Kotona on omenapuu nyt näin komeasti kukassa. Näitä omenoitahan me ei enää olla täällä syömässä. Uuden kodin omenapuissa ei ole vielä edes kunnolla lehteä. Takapihan omenapuissa kyllä oli nuppuja. Saa nähdä nyt, tekevätkö nuo omenoita, kun kaadettiin metsä ympäriltä.
Vauva löysi varpaansa. Nyt on lelut aina mukana!

Ei kommentteja: