torstai 5. kesäkuuta 2008

Potilaita ja varastohävikkiä

Kesähelteet tulivat ja meillä touhutaan tätä: ensin Tipu...

...ja sitten Poika.
Joku saattaa osata päätellä sangosta petin vieressä, että vatsatautiahan tässä podetaan. Aivan oikein! Minä olen ainoa terve tässä talossa. Noita kuvatessani Isäntää kiinnosti enemmän nukkuminen kuin filmi. Vauva on onneksi päässyt vähällä, muutaman oksennuksen olen toki syliini saanut. Yleiskunto on kuitenkin pysynyt hyvänä koko ajan. Tipu se on surkea näiden mahapöpöjen kanssa, se sairastaa aina kaksi kertaa niin kovasti kuin muut. Eilen illalla se oli niin poikki, että ei jaksanut pissalla käydä. Senhän arvaa, kuinka sitten yöllä kävi: "Äitiii! Mun sänky on ihan märkä!" Niinpä... Oksentelun takia likapyykintekotahti on ollut semmoinen, että ne peitot, mitkä eilen pesin ja aamulla hain pois kuivumasta ovat taas narulla. Onneksi nyt on Tipullakin pysynyt jo pikkuisen neste ja ruokakin sisällä. Jospa tämä tästä helpottaisi. Niin ja kyllä tuo Vauvakin on sen verran kipeä ollut, että itsekseen touhuilu ei oikein maistu. Käsityöt ovat jääneet aika vähälle, yksin oleva kutile kun pitää paljon pienempää meteliä kuin lattialla kitisevä vauva. Enää en kyllä kehtaa tulla tänne, ennen kuin on jotain raportoitavaa.

Sitten se varastohävikki. Toin viikonloppuna Vauvalle isompia vaatteita mökiltä aitasta. Laatikot olivat päällisin puolin ihan siistejä, mitä nyt vähän linnun- ja hiirensontaa päällä. Yhdestä laatikosta löytyi kuitenkin sisältä kummia papanoita. Ne olivat paljon isompia kuin hiiren aikaansaannokset, jotain puoli senttiä halkaisijaltaan. Papanoita löytyi laatikon sisältä, vaatteiden välistä asti. Muuten olisin veikannut oravaa, mutta miten se sinne vaatteiden väliin olisi päässyt? Pesun jälkeen huomasin, että siinä laatikossa olleissa villavaatteissa oli pieniä reikiä. Keinokuituvaatteet olivat ehjiä. Laatutietoinen tuholainen, oli sitten mikä oli. Hävikkiä kertyi tällä kertaa kaksi villahaalaria, villatakki, villapaita ja slipoveri, kaikki noin kokoa 80 cm. Voi harmi. Joudun varmaankin tekemään Vauvalle uusia villavaatteita...
Oli näiden laatikoiden kanssa toinenkin outo juttu. Minä kannoin näitä ensin varastosta autoon ja sitten kotona alakertaan pyykin pesulle käsivarret paljaana, kun oli lämmin päivä. Välittömästi kummankin kerran jälkeen alkoin hirmuinen kutina käsivarsissa ja muutaman minuutin päästä niihin nousi nokkosrokko. Ei tätä ymmärrä ei.

Ei kommentteja: