maanantai 16. tammikuuta 2017

Kangaspuiden virittelyä

Innostuin virittelemään kangaspuut toimintakuntoon. Minulla on pienet kangaspuut, jotka ovat alun perin olleet pöytäpuut. Isäni teki aikoinaan puihin jalat ja lisäsi kaksi polkusta. Nyt keksin, että puihin pitää saada kaksi lisäpolkusta, niin että pystyn kutomaan muutakin kuin poppanaa.


Poika askarteli joululomallaan lisäpolkuset ja päätyi tekemään koko yläosan mekanismeineen uudelleen. Rullat Poika tulosti 3D-tulostimella.


Niisivarret kulkevat nyt omissa urissaan. Uudet niidet ja nyörit puihin piti hankkia, muita tarvikkeita ei tarvinnut ostaa.


Näiden muutosten jälkeen kangaspuissa on jäljellä enää alkuperäiset tukit rattaineen ja niiden kehikko. Muut osat on tehty uudelleen.


Loin pienen testiloimen ihan vaan, jotta voin kokeilla ja säätää nyörejä. Ja näin! Saatiin vanhat poppanapuut tekemään toimikasta! Tuossa ne nyt tuvan nurkassa odottelevat oikeaa lointa.


Kun nyt on tarkoitus kangasta kutoa, pitää kudelanka saada puolattua. Sitä varten Poika askarteli puolauslaitteen.


Laitteessa on vanha sähkömoottori Poijan jemmasta, mistä lie särkyneestä laitteesta talteen otettu, akseli ja pari ratasta muuttamaan pyörimisnopeus oikeaksi. Lisäksi kytkin ja virtajohto. Rattaat ja laitteen rungon Poika tulosti samoin kuin kangaspuiden rullatkin.


Sitten koko komeus vain ruuvipuristimella pöydän reunaan kiinni ja puolaamaan. Eihän se kaunis ole, mutta toimii!


Taisi tässä kangaspuiden säädössä mennä kuukauden päivät vauvan pontevasti avustaessa. Voihan sitä tietysti pyyhekankaan teon aloittaa näinkin. XD

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

In this manner my pal Wesley Virgin's biography launches with this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

Wesley was in the army-and shortly after leaving-he unveiled hidden, "mind control" secrets that the CIA and others used to get everything they want.

These are the same secrets lots of famous people (especially those who "come out of nothing") and elite business people used to become wealthy and famous.

You probably know that you utilize only 10% of your brain.

That's mostly because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

Maybe this thought has even taken place INSIDE OF YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head around 7 years ago, while riding an unregistered, trash bucket of a vehicle with a suspended driver's license and $3 on his debit card.

"I'm so frustrated with living paycheck to paycheck! Why can't I become successful?"

You've taken part in those conversations, isn't it right?

Your very own success story is waiting to be written. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

WATCH WESLEY SPEAK NOW