perjantai 23. toukokuuta 2014

Villatakkia ja kaikkea muutakin

Jopas on taas mennyt aikaa edellisestä postauksesta! Arki tahtoo nykyään olla sellaista lentämistä, ettei kotona tule juuri koneella istuttua. Käsitöitä kyllä valmistuu pikku hiljaa. 

Aikaisempien postausten mukaan helmikuussa aloiteltu punainen villatakki on nyt valmis. Tai melkein valmis. Napit puuttuvat vielä. Jonkun pitäisi ehtiä nappikauppaan. Itse asiassa tein takkiin kolme hihaa, kun kuvittelin tehneeni miehustan 3 mm:n puikoilla ja tein ensimmäisen hihan niillä. Kuvittelin myös, että tehdessä pienen näköinen hiha venähtää kostutuksessa oikean kokoiseksi. Eipä venähtänyt, ei. 3,5 mm:n puikoilla sain saman neuletiheyden kuin miehustassakin. 

Tässä vielä kuva mallineuleesta lähempää. Silmukoita ristiin ja rastiin sekä vähän oikeaa ja nurjaa. Ei tässä mitään sen vaikeampaa ole. 

Tein suvun uudelle tulokkaalle ristiäislahjaksi junasukat. Ohje ja sukan tarina löytyy Taito Etelä-Pohjanmaan sivuilta, täältä
Sukkien parina meni ihan perinteinen vauvan myssy. Tämän myssyn tein Punomon ohjeella, ja siinä näyttäisi olevan mittasuhteet kohdillaan. Ohje täällä
 Lankana vauvanneuleissa on Cascaden Heritage sukkalanka, puikot taisivat olla 2,5 milliset. Samasta langasta tein aikaisemmin Pupulle lapaset soveltaen vanhaa suomalaista kirjoneulemallia. Lapasista tuli Pupulle tosi mieluisat, itse asiassa ne menivät heti niin ahkeraan käyttöön, että kuvaushetkellä ne olivat jo vähän surullisen näköiset. Likaisetkin taitavat olla. Nopeasti tuo lanka tuntuu nyppyyntyvän. Toivottavasti vauvan asusteet kestävät kauemmin siistinä kuin Pupun lapaset. Ehkä ne eivät tule ihan niin kovaan käyttöön.
Pitkän villaneulekauden jälkeen kävin hakemassa muutaman kilon puuvillaista trikookudetta. Ensin matto Tipulle. Malli on Kauhavan Kangas-Aitan Juhannusruusu, ohje täällä. Tipu halusi väreiksi pinkkiä ja valkoista. Ei tuo punainen nyt kovin pinkkiä ole, mutta sinne päin kuitenkin.
 Ja koska Tipulle, niin sitten myös Pupulle. Pupun lempiväri on sininen ja Pupu halusi mattoonsa punaisen reunuksen. Näitä oli kyllä kiva tehdä. Niitä saattaa myöhemmin tulla vaikka lisääkin.
 Pahoittelen tyttöjen huoneiden - noh - normaalia tilaa.

1 kommentti:

Sinikka kirjoitti...

Kaunis villatakki.