sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Terveisiä Lapista!

Ilosilmukka vietti viime viikon pesueensa kanssa Lapissa. Isäntä laittoi villinä nuoruusvuosinaan kämpän Enontekiön korpeen ja nyt oli taas aika käydä katsomassa, ovatko rakennukset vielä pystyssä. Tällä kertaa paikat olivat kunnossa (kerran yllärina oli kaatunut puucee, toisen kerran myyrien haisevaksi sotkuksi mälläämät eristeet keittiön kaapin yläpuolella) ja siivouksen ja lämmityksen jälkeen päästiin asettumaan taloksi. Mökki on tehty vanhasta riihestä ja sinne mahtuu pikkuruinen keittiö, pari korituolia, vuodesohva ja parvelle kolme nukkumapaikkaa. 
 Eihän viisi ihmistä oikein tuohon tilaan mahdu ja pihapiirissä onkin useitä muitakin rakennuksia. Kämppä on alakuvassa vasemmalla, se musta mölli siinä. Keskellä näkyy koivujen takana aitta, jossa on toinen vuodesohva varavuoteeksi ja kerrossänky. Siellä siis kaksi nukkumapaikkaa lisää. Kuvan oikeassa laidassa on sauna. Lisäksi pihassa on varasto/liiteri ja tottakai se jo mainittu ulkohuussi.
 Kelit nyt oli mitä oli, kaikkea räntäsateen ja kirpakan pakkasen välillä, pehmeää lunta liki metri. Isäntä sairasti pari päivää kuumetta ja Tipu oksensi yhden päivän alkulomasta ja ripuloi toisen loppulomasta. Juuri missään ei siis tullut käytyä tai juuri mitään ei tullut tehtyä. Pihassa touhuttiin mitä touhuttiin, rakenneltiin lumesta igluja ja angry birds -hahmoja, lämmitettiin rakennuksia ja vettä. Siinähän se aika kului. Tipu tirautti pikku itkun viimeisenä iltana, kun Lapissa on niin ihanaa ja huomenna pitää mennä kotiin. Söpö pikku-Tipukulta!
 Sen verran oli kuitenkin keliä ja terveyttä, että päästiin yhtenä päivänä käymään Norjassa, kämpältä kun ei Jäämeren rannalle ole kovin pitkästi. On siellä, pojat, maisemia!

Käsityöksi reissuun otin mukaan pari kerää Tico ticoa ja läjän sukkaohjeita. Toteutukseen valikoitui Lana Holdenin Viistosukat ("Skew"). Tämä pari on tehty 2 mm:n puikoilla ja minun 38 nron jalkaan se on harmittavasti vähän pieni. Täytyy varmaan tarjota kälylle, jospa nämä mahtuisivat hänelle.
 Tässä vielä toisesta suunnasta. Malli oli sen verran kiehtova, että aloitin toisen parin vähän isommilla puikoilla.
Reissusta tuliaisena sain Isännän flunssan. Huomenna pitäisi aloittaa uudessa työpaikassa ja poskipäätä kivistää ikävästi. Hankin viime syksynä nenäkannun ja se on kyllä helpottanut minun oloani. Meneehän tämäkin flunssa ohi ahkeralla huuhtelulla, meneehän? Olisi vähän liian noloa olla heti viikko pari sairaslomalla poskiontelon tulehduksen takia.

Ei kommentteja: