keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Villatakki

Tässäpä esittelyssä kevätvillatakki Isoveljestä. Malli on Novitan kevät 2010 numerosta. Mallityö oli tehty seiskaveikasta, mutta halusin tästä paksumman, niin että pärjää pihallakin. Ja pärjäähän tällä. Mallityössä langan menekki oli 750 grammaa, Isoveljeä taisi mennä 1200 grammaa.
Hihoista tein vähän pitemmät, ei kuitenkaan ihan täysimittaiset. Ja lisäsin tuon timanttimallineuleen etu- ja takakappaleelle sekä hihoihin. Langan lopuista tein vielä rannekkeet, ei sitten ranteet palellu vajaamittaisten hihojen kanssa. Rannekkeissa on sama timanttikuvio, mutta pienempänä.
Ohjeessa oli kavennukset sivusaumoissa. Minä kun olen laiska ompelemaan saumoja, niin tein villatakin kainaloihin asti yhtenä kappaleena, ja hihat tietysti pyörönä. Sivusaumoihin kuuluvat kavennukset tein kuvioneuleen reunoissa niin, että kuvioneule kapenee tasaisestin helmasta tuonne kainalon korkeuteen asti. Toimii muuten hyvin näin leveässä kuvioneuleessa, mutta kävikö tässä nyt niin, että isommat kuviot alareunassa ja pienemmät yläreunassa saavat alapään näyttämään isommalta ja yläpään pienemmältä? Meikäläisen ruumiinmuodolle taitaisi olla edukkaampi toisin päin... Mutta eihän tämä nyt niin vakavaa ole. Villatakki on kuitenkin kaunis, mukava ja lämmin, ja on ollut työmatkalla päällä joka päivä sen jälkeen, kun sain sen valmiiksi.
Satuin vieläpä saamaan kaupasta yhden värivikaisen Isovelikerän. Väri näytti kerällä tasaiselta, mutta neulepinnassa (ja hyvässä valossa) se raidoittui ikävästi. Lähetin tietysti Novitalle palautetta kerästä, ja sain - kuinka ollakaan - lohdutukseksi neljä kerää pellavanväristä Kotiväkeä. Siis 800 grammaa. Rupesi tuntumaan pahasti siltä, että kesäksi taitaa olla tulossa pellavanvärisiä puuvillaneuleita!

1 kommentti:

Pihla kirjoitti...

Nätti villatakki!