perjantai 1. tammikuuta 2010

Joulupläjäys

Aletaan näistä äsken valmistuneista. Pupu sai uudet villavaippahousut Purosta. Oudonvärinen raidoitus syntyi tällaisen prosessin tuloksena: edellisistä villiksistä jäi yli yksi kerä Revontulet-väriä. Kaupassa satuin muistamaan, että Puroa piti ostaa pari kerää lisää, mutta en tietenkään muistanut, mitä väriä kotoa löytyi. Ostin Tundraa, koska sitä kotona oleva kerä ei ainakaan ollut. Noo... pianhan Pupu oppii kuivaksi... Vyötärölle pujotin tylsästi kuminauhan. En viitsi mitään rusettinauhoja solmia joka vaipanvaihdon aikaan, vaikka olisihan sellainen nätimpi.
Sitten takauma jouluun. Pukin konttiin lähtivät nämä tossut:
Lanka on 7 veljestä, ohje täältä, pienin muokkauksin tietysti. Lisäksi konttiin sujahtivat nämä rannekkeen:
Lankana tossuista jääneitä jämiä, ohje omasta päästä. Pikkujoulupaketteihin meni tällaisia:
Lankana näissäkin sama 7-veikka, ja eihän näihin mitään ohjetta ollutkaan. Paljetteja pistelin koristeiksi. Pukinkonttiin laitoin vielä pari kaulaliinaa:
Ruskea on Karusellia ja patenttineuletta, mustankirjava Jengaa ja tunturipatenttia. Silmukkamäärä ja puikot olivat samat, tunturipatentilla tuli paljon ohuempi ja pitempi, tavallisella patentilla kuohkeampi. Lisäksi pukinkonttiin meni lapsille palatossuja ja varastoista yksi kolmiohuivi.

Ei kommentteja: