keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Yöpaita

Taisi taas reilusti viikko hujahtaa edellisestä postauksesta. Apua! Joku varastaa minulta aikaa! Olen vienyt melkein joka päivä Pupun päiväunille työmaalle vaunuihin ja painellut itse töihin. Isäntä on levytellyt seiniä. Tuntuu hyvältä saada jotain niinkin valmiiksi, kuin kipsilevylle. Kittaus ja maali puuttuu. Siis edes jotain... Vähän pitää vielä laitella ilmansulkupahveja ja siivota ylimääräiset puhallusvillat pois, sitten saataisiin huusholli sellaiseen kuntoon, että Pupu ja Tipu voisivat leikkiä sisällä, kun minä teen töitä. (Ja Isännän pitää tietysti laittaa loput alakerran ulko-ovet paikoilleen ja aidata porraskuilu, ettei lapset pääse putoamaan.)

Yläkerrassa pesii pääskynen ja pihaomenapuussa joku pikkulintu. Pääskyset sujahtelevat yläkerran oviaukosta tuomaan ruokaa poikasille. Kohtahan nuo lähtevät pesästä, sitten voidaan laittaa yläkerrankin ovi paikoilleen.

Poika ajoi kottikärryllä kiviä pihalähteen pohjalle. On sitten kivemman näköinen kuin savikko.

Tein Tipulle yöpaidan. Helma on vanhasta hameesta ja yläosa kirppikseltä ostetusta keltaisen kalalangan lopuista. Tipu tykkää kovasti. Ja sievältähän Tipu tässä näyttää minunkin mielestäni. Sydänpitsi sopii pienille tytöille hyvin!

Ensi viikolla on suunniteltu, että viedään lapset mummuloihin ja lähdetään Isännän kanssa edes yön yli reissuun. Saadaan koluta kirppiksiä ja antiikkikauppoja niin kauan, kuin jaksetaan. Toivottavasti kukaan ei tule kipeäksi!

Ei kommentteja: